Összefogott a világ a 11 hónapos kisfiú életéért
SZEMlélek 2017. július 07.

Összefogott a világ a 11 hónapos kisfiú életéért

Orvosai lekapcsolnák a lélegeztetőgépről, szülei életben tartanák, utóbbiak mellett állt Ferenc pápa és Donald Trump is.

charlie.jpg

Még egy éves sincs Charlie Gard, akinek agyát betegség támadta meg. Lélegeztetőgép tartja életben, ám brit orvosai "nem kívánnak több szenvedést okozni" a gyermeknek. A szülők viszont kérik, hogy folytathatssák a fiú gyógykezelését. Nemzetközi gyűjtés indult, amelynek köszönhetően akár Amerikában is folytatható lenne a gyógyítás lehetőségének keresése.

Ferenc pápa "szeretettel és meghatottsággal követi a kis Charlie Gard esetét és lelki közelségét fejezi ki a szülőknek. Imádkozik értük és kéri, hogy ne hagyják figyelmen kívül vágyukat, hogy elkísérjék és gondoskodjanak a végsőkig saját gyermekükről.” A Daily Mail szerint akár diplomáciai lépést is tenne az egyházfő, ha ez segítené a kisgyermek gyógyulását.

Az ANSA olasz hírügynökség szerint Toszkánában él egy 9 éves fiú, akinek ugyanaz a betegsége, mint Charlie-nak. Az olasz család már egy ideje kapcsolatban áll az angol házaspárral. Az olasz gyermek süket, nem beszél, de önállóan lélegzik, iskolába jár és segédeszközzel kommunikál. – Nincs annál szebb, mint szülőnek lenni. A betegség másodlagos. Mi úgy döntöttünk, hogy folytatjuk az utat vele – nyilatkozta az olasz édesanya, Chiara Paolini.

charlie_trump.jpg

Donald Trump, az USA elnöke Hamburgban tárgyalna Theresa May brit kormányfővel arról, hogy miként segíthetnének az amerikaiak a 11 hónapos brit kisfiún.

A Vatikáni Rádió értesülései szerint az orvosok a hatalmas reakcióáradatot megtapasztalva egyelőre elálltak attól, hogy lekapcsolják a lélegeztetőgépet.

(Forrás: Vatikáni Rádió/Daily Mail)

süti beállítások módosítása