Legyen 2018 a családok éve!
SZEMlélek 2017. május 25.

Legyen 2018 a családok éve!

A kormány tovább emeli a családi adókedvezmény mértékét, ennek középpontjába a kétgyermekes családokat állítják.

orban_1.jpg

Gyermekvállalást ösztönző akciótervet jelentett be Orbán Viktor a családok budapesti világtalálkozójának első napján megrendezett demográfiai fórumon. A program részeként a diákhitel-tartozással rendelkező fiatal nőknek két gyermek esetén a tartozás 50 százalékát, három vagy több gyermek esetén a teljes adósságot elengedik. A "diplomás GYED" időtartamát kitolják egy évvel, így a támogatási időszak a gyermek kétéves koráig meghosszabbodik egyetemisták esetében is.

A miniszterelnök úgy fogalmazott: mindenhol, ahol családok élnek, bölcsődét építenek, illetve ha kell, felújítják a meglévőket. Jövőre pedig már a külföldön élő magyarok is kaphatnak a gyermek születése után anyasági támogatást.

Orbán Viktor szerint ma Európában inkább a jó példa, a jó és bátor kormányzati gyakorlat hiányzik. – Népesedési fordulatra van szükség, minél több gyermeknek kell születnie, mert ha van gyermek, van jövő – mondta a kormányfő. Felidézte: kevesebb mint negyven év alatt Magyarországon "elfogyott" csaknem egymillió ember. Ez több, mint a második világháború alatt elszenvedett teljes emberveszteségünk.

A miniszterelnök tényként közölte: 2018 a családok éve lesz. Úgy legyen!

(Forrás: MTI, fotó: Árvai Károly/kormany.hu)

süti beállítások módosítása