5 állítás, amiben mindenki egyetért a migráció kapcsán
Gégény István 2016. szeptember 16.

5 állítás, amiben mindenki egyetért a migráció kapcsán

Szinte hihetetlen, de a nagy ideológiai csörték, erőteljes odamondogatások idején is fel lehet fedezni néhány olyan közös pontot, amely akár a helyes megoldás felé is vezetheti Európát.

Öt rövidke mondat nem sok, de érdemes a kicsit is megbecsülni. Az alábbiakban kísérletet teszünk rá, hogy felfedezzük, a látszólag élesen ellentétes megközelítések valójában azonos alapra épülnek, hogy aztán a részletekben megbúvó patás és segítői jól egymásnak ugrasszanak bennünket - ha hagyjuk.

Feltételezve, hogy minden jó akaratú ember a problémák számának szaporítása helyett a helyzet hatékony, értékes rendezésére törekszik, felsorolunk pár állítást, amiben a jelek szerint minden magyarországi megszólaló egyetért (hogy aztán ebből kiindulva ki-ki olyan következtetéseket vonjon le, amilyeneket).

otujjas.jpg

1. A migráció nem megoldás a demográfiai válságra.

2. Az Európába érkező népvándorlók alapvetően áldozatok.

3. Legjobb lenne helyben, saját életkörülményeik között segíteni a rászorulókon.

4. Európa társadalma értékválságba került, emiatt meggyengült.

5. Jobb lenne közös megoldást találni a kontinensen, mint egymástól függetlenül, akár egymás ellenében akciózni.

Szívesen fogadjuk a kiegészítéseket, észrevételeket hozzászólás formájában. Amennyiben tényleg úgy van, ahogy sejtjük (vagyis ezekben egyetértünk mind), nem tűnne haszontalannak bevésni "vitanaplónk" első lapjára ezeket az egységes állításokat, esetleg kitenni a hűtőajtóra, kiszegezni a templom ajtajára, óriásplakátokon hirdetni - kinek-kinek vérmérséklete, lehetősége szerint.

süti beállítások módosítása