117 éves lett a koronavírust is túlélő André nővér
SZEMlélek 2021. február 12.

117 éves lett a koronavírust is túlélő André nővér

Szíve még mindig tele van örömmel.

web3-sister-andre-afp-000_92m7wx.jpgA közelmúltban többen is hírt adtak arról, hogy a világ hivatalosan is második legidősebb embere túlélte a koronavírust. Miután január 16-án megfertőződött a vírussal, a francia apáca szerencsére a nagy fáradtságon kívül egyéb tüneteket tapasztalt.

Saját egészsége sem érdekelte igazán, inkább arra volt nagyon kíváncsi, hogy megváltozik-e a napi rutinja, és hogy más lakók biztonságban vannak-e, mondta róla a Sainte Catherine Labouré nyugdíjas otthon szóvivője.

Egy francia tévének adott interjúban André nővért - született Lucile Randont - megkérdezték, félt-e a vírustól. A válasza egyszerű volt: „Nem, nem féltem, mert nem félek meghalni. Örülök, hogy itt lehetek, de szeretnék valahol máshol lenni - csatlakozni a bátyámhoz, a nagyapámhoz és a nagymamámhoz.

Amikor 2019-ben megkérdezték lenyűgöző életéveinek titkáról, az apáca így válaszolt: „ A titok? Nem tudom, rengeteg szerencsétlenség volt az életemben. Az első világháború alatt gyermek voltam, szenvedtem, mint mindenki más. Nem volt vicces. Csak a Jóisten tudja megmondani, mi ez. ”

Az apáca azt azonban elmondta, hogy a boldogság kulcsa mind az imádság, mind a napi forró csokoládé, hozzátéve, hogy a „napi boldogságom az, hogy továbbra is imádkozzak” – erről egy spanyol lap írt.

19 éve korában lett katolikus, jelenleg vak és kerekes székben él. Szerencsére néhány látogatóval megünnepelhette hihetetlen korát. Külön misét terveztek a tiszteletére a touloni Szent Katalin Labouré nyugdíjas otthonában, ahol további 10 nővér lakik. André nővér eheti kedvenc ételeit, köztük egy norvég omlettet.

Az apácát, aki 40 éves korában, a második világháború után csatlakozott a rendjéhez, nem zavarja, hogy a legidősebb élő emberré válhat - ezt az elismerést jelenleg a japán Kane Tanaka birtokolja, aki 118 éves. A humorérzékéről ismert André nővér azt mondta: „Ne legyen a Jóisten túl lassú ahhoz, hogy tovább várjak.”

Összeállította és fordította:Szőke Tibor

(Forrás és nyitókép:aleteia.org)

süti beállítások módosítása