Karanténverseket díjaz a Kossuth Rádió
SZEMlélek 2020. április 29.

Karanténverseket díjaz a Kossuth Rádió

Több mint ötezren küldték el műveiket az Együtt a versben! pályázatra1044.jpg

A Kossuth Rádió és a Magyar Írószövetség Együtt a versben! című költészeti pályázatára - melyhez a Petőfi Irodalmi Múzeum is csatlakozott - legfiatalabbként egy 10 éves diák és legidősebbként egy 92 éves rádióhallgató is beküldte verseit, érkezett alkotás egyebek mellett a Felvidékről, Erdélyből és Németországból is.

Minden vers mögött egy emberi történet áll: az idősotthonban élő férfié, a 24 órás ügyelete után hazatérő orvosé, a gyermekét váró kismamáé és a szüleire emlékező versíróé - mondta el Siklósi Beatrix csatornaigazgató, aki kiemelte: a költeményeket nem a pesszimista hangvétel jellemzi, nagy részük a reménységet sugallja.

A beérkezett műveket Erős Kinga kritikus, a Magyar Írószövetség elnöke; Rózsássy Barbara költő, a Magyar Írószövetség titkára és Pásztor Zoltán, a Kossuth Rádió programfőtanácsadója zsűrizi.

A verseket két kategóriában díjazzák: a Kossuth Rádióban a legjobbnak ítélt verseket színművészek mondják el a különböző műsorokban, valamint a Facebookon is megjelennek. A Magyar Írószövetség a legjobbnak ítélt amatőr alkotásokat értékes könyvcsomagokkal jutalmazza, a profik között az első helyezett pedig 100 ezer forintos díjazásban részesül. Az eredményhirdetés május 31-én lesz a Vasárnapi Újság című műsorban.

(Forrás: MTI, nyitókép: freepik.com)

süti beállítások módosítása