Az evangélikus egyház kiáll a menesztett főigazgató mellett
SZEMlélek 2020. április 14.

Az evangélikus egyház kiáll a menesztett főigazgató mellett

Erről a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke tájékoztatta a SZEMléleket.

572931.jpg

A hazai evangélikusok országos presbitériuma továbbra is számít dr. Cserháti Péter, az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet április 12-én leváltott igazgatójának munkájára. Az erről szóló állásfoglalást dr. Fabiny Tamás püspök juttatta el szerkesztőségünkhöz, amelyet teljes egészében közlünk az alábbiakban.

"Az országos presbitérium teljes bizalmát fejezi ki Cserháti Péter, az OORI felmentett főigazgatója iránt

A Magyarországi Evangélikus Egyház országos presbitériuma az egyház szervezetéről és igazgatásáról szóló 2005. évi IV. törvény 128. § (5) bekezdése alapján – utalva az evangélikus kórházról szóló 1/2019. (II. 22.) zsinati határozatra - továbbra is változatlan mértékben és formában számít dr. Cserháti Péter testvérünk mentori közreműködésére annak az evangélikus kórháznak az alapítási előkészítésére, amit a Magyarországi Evangélikus Egyház és Magyarország Kormánya között aláírt megállapodás is rögzít. Teljes mértékben meg vagyunk győződve dr. Cserháti Péter magas szintű szakmai és emberi alkalmasságáról, hozzáértéséről, valamint elkötelezettségéről a gyógyító munkában és annak szervezésében."

A főigazgató leváltásáról szóló, egy korábbi interjú alapján őt is megszólaltató cikkünk ide kattintva olvasható.

A reformátusok is hozzászóltak a témához: Balog Zoltán korábbi miniszter szerint a menesztett vezető "elkötelezett orvos, ő az utolsó, aki emberéleteket veszélyeztetne. A betegeivel, kollégáival és feletteseivel is mindig úgy viselkedett, hogy az példa lehet minden egészségügyi dolgozó számára".

(Fotó: nepszava.hu)

süti beállítások módosítása