Mostantól még nagyobb figyelmet kaphat a gyermekprostitúció és a gyerekekkel szembeni szexuális erőszak Magyarországon
SZEMlélek 2020. március 23.

Mostantól még nagyobb figyelmet kaphat a gyermekprostitúció és a gyerekekkel szembeni szexuális erőszak Magyarországon

2020. márciusától már magyarországi tagja is van a világ legnagyobb, gyerekek szexuális kizsákmányolásával foglalkozó ernyőszervezetének, az ECPAT-nak.

og-hintalovon.jpgEgy alapos átvilágítás és egy nagyon hosszú megfelelőségi eljárás végén a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány felvételt nyert az ECPAT-ba, így ők képviselik a jövőben a nemzetközi szervetet Magyarországon. (ecpat.org)A 2016-ban bejegyzett alapítvány működteti a több nemzetközi és magyar díjjal is kitüntetett yelon.hu oldalon futó online szexedukációs programot, a Yelont; valamint az ország egyetlen olyan gyermekjogi jogsegély szolgálatát, ami több mint 20 pro bono ügyvéd közreműködésével működik, és kiemelt figyelmet fordít a gyerekekkel szembeni szexuális erőszakre.
    
"A tagságnak hála a jövőben a szexuális erőszak és kizsákmányolás áldozatává vált gyerekek joginak és érdekeinek még hatékonyabb képviselői lehetünk Magyarországon, ahogyan az is komoly előrelépés, hogy az ECPAT kampányait, szakmai anyagait, híreit közvetlenül el tudjuk majd juttatni a szakemberekhez és az érdeklődőkhöz." - nyilatkozta dr Gyurkó Szilvia, az alapítvány vezetője.
Tovább:
https://hintalovon.hu/hu/cikk/mostantol-meg-nagyobb-figyelmet-kaphat-gyermekprostitucio-es-gyerekekkel-szembeni-szexualis

 
Kiadó: Hintalovon Alapítvány

Forrás: MTI OS

 

süti beállítások módosítása