A hűséges szarvas visszajár
SZEMlélek 2019. november 20.

A hűséges szarvas visszajár

A norvégiai Aurland városában immár harmadik éve látogat meg a téli időszakban egy 80 éves nénit egy szarvas. 

flippen-mette-kvam4-600x400-480x320.jpg

A történet 3 évvel ezelőtt kezdődött, amikor a hölgy, Mette Kvam meglátta az ablakából a közeli erdő szélén nézelődő szarvast Kinyitotta az ablakot és egy éppen frissen készült sütivel próbálta magához csalogatni a gyönyörű állatot. Meglepetésére az állat közelebb ment, kinyújtotta a nyakát és elvette az ínyencnek tűnő falatot. Valószínű, hogy ízlett is a csemege, hiszen ettől kezdve rendszeres látogató lett a szarvas Metténél. A barátság olybá erősödött, hogy az agancsos nevet is kapott, az idős hölgy Flippen névre keresztelte.

Mette és Flippen szokatlan barátságáról városszerte beszélnek, és sokan kíváncsiságtól vezérelve látogatnak el a az idős asszony házához, remélve, hogy ők is megpillanthatják a a nem mindennapi pillanatot, amikor a szarvas felágaskodik a konyhaablakba.

Miután Flippen elég bizalmatlan, így eddig nem volt esély arra, hogy bárki is lencsevégre kapja. A napokban azonban egy helyi hölgyet és férjét érte a szerencse, hogy megörökíthessék a mesébe illő eseményt, amit valószínű, hogy csak a fehérfarkú szarvasok vonulásának látványa múlhat felül.

(Forrás: odittycentral.com, sokszinuvidek.hu)

süti beállítások módosítása