Ferenc pápa felemelte a szavát a prostitúció ellen
SZEMlélek 2019. augusztus 07.

Ferenc pápa felemelte a szavát a prostitúció ellen

Július 29-től megvásárolható az olasz könyvesboltokban Aldo Buonaiuto atya könyve:„Keresztre feszített nők. Az emberkereskedelem szégyene az utcáról nézve”- címmel. 

cq5dam_thumbnail_cropped_750_422.jpeg

A könyvhöz Ferenc pápa írt előszót, melyben nagyon fontos gondolatokat fogalmazott meg:

„A rendkívüli szentév idején az egyik Irgalmasság péntekén, amikor beléptem a XXIII. János pápa közösség befogadó otthonába, nem gondoltam, hogy ennyire megalázott, letört, nehéz próbáknak kitett nőket találok ott. Ők valójában keresztre feszített nők. 

 

Miután meghallgattam ezeknek a szerencsétlenül járt nőknek a megható és nagyon is emberi történeteit, akik közül néhányan gyermekkel a karjukon voltak jelen, erős vágyat éreztem arra, hogy bocsánatot kérjek tőlük azokért a valós kínzásokért, amelyeket a kliensek részéről el kellett szenvedniük, akik közül sokan kereszténynek tekintik magukat.

 Aldo Buonaiuto atya munkája azzal jár, hogy kiteszi magát a bűnszervezetek veszélyeinek és megtorlásainak, amelyek ezekből a lányokból az illegális és szégyenteljes bevételek kimeríthetetlen forrását hozták létre.

Azt szeretném, hogy ez a könyv a legszélesebb körben meghallgatásra találjon. Megismerve a történeteket, amelyek az emberkereskedelem megdöbbentő számadatai mögött húzódnak, fontos megérteni, hogy a kliensek részéről meglevő ilyen magas arányú kereslet megállítása nélkül nem lehet hatékonyan szembe szállni az ártatlan életek kihasználásával és megalázásával.

 

A prostitúció bármely formája rabszolgasorsba kényszerítés, bűntény és undorító vétek, amely összekeveri a szeretkezést az ösztönök kiélésével, amelynek érdekében védtelen nőket kínoznak meg.

 

Ezeknek a szerencsétlenül járt rabszolgáknak a kiszabadítása az irgalmasság cselekedete és minden jószándékú ember kötelessége. Fájdalmas kiáltásuk nem hagyhatja közömbösen sem az egyéneket, sem az intézményeket. Senki ne fordítsa el más irányba a tekintetét vagy mossa kezeit az ártatlan vértől, amelyet az útszéleken ontanak világszerte

- zárja előszavát Ferenc pápa Aldo Buonaiuto atya könyvéhez, amely az emberkereskedelem egyik területével, a kényszer prostitúció áldozataival foglalkozik.

A témáról bővebben ide kattintva olvashatnak.

Forrás: vaticannews.va

süti beállítások módosítása