A pszichológia fesztiválja pénteken kezdődik
SZEMlélek 2019. április 01.

A pszichológia fesztiválja pénteken kezdődik

Április 5-7. között az Angyalföldi József Attila Művelődési Központban rendezik a XXIII. Budapesti Pszichológiai napokat.

pszicho.jpg
A WHO Egészségügyi Világszervezet meghatározásában az egészség összetett fogalom, melybe a mentális és a szociális jóllét épp úgy beletartozik, mint a testi egészségi állapot. A megfelelő lelki egészség is hozzájárul például a stresszel való eredményesebb megküzdéshez, a hatékonyabb munkavégzéshez vagy az örömtelibb társas kapcsolatok működtetéséhez.
A lelki egészség a jóllétünk alapvető építőköve, mégis méltatlanul kevés figyelmet kap mindennapi életünkben. Bár egy-egy, sajnálatos esemény kapcsán időszakosan előtérbe kerül a pszichológia támogató szerepe, eszköztára, a lélektani ismeretek, praktikák tudatos alkalmazása manapság még kevéssé képezik az emberek hétköznapjainak szerves részét.
A lelki egészség fejlesztésével kapcsolatos ismeretterjesztést tűzte ki célul a Pszichodiák Alapítvány, amely nonprofit szervezet évenkénti rendezvényén nyújt betekintést a főbb lélektani ismeretekbe, módszerekbe. Ez a Pszinapszis - Budapesti Pszichológiai Napok, mely az elmúlt 23 év alatt szakmailag is meghatározó pszichológiai fesztivállá nőtte ki magát.
A fesztiválhangulatú, háromnapos rendezvényen előadásokkal, gyakorlati foglalkozásokkal, kulturális és szabadidős programokkal várják az érdeklődőket. A programról az alábbi linkre kattintva részletesebb információkat kaphatnak.

(Forrás: MTI)

süti beállítások módosítása