Van élet a kiégés után!
SZEMlélek 2017. május 16.

Van élet a kiégés után!

Senki nem szeret a mélypontokról, a lelki hullámvasútról, pláne nem saját kiégéséről beszélni. Különösen akkor számít tabunak, ha  "intézményesült magánszférával" bír az ember, ti. szerzetes vagy pap az illető. Ezt a tabut döntögeti sokak megsegítésére Versegi Beáta-Mária nővér könyve.

beata1.jpg

Lehetőségek - A kiégésen innen és túl című könyv bemutatóját tartották tegnap a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola könyvtárában.

- A könyv kulcsot adott sokunknak. Sőt, egy egész kulcscsomót az önmagunk által emelt falakhoz, amin ajtók is vannak - mondta Kuzmányi István, az Új Ember kiadó vezetője.

A teltházas délutáni bemutató jó hangulatát Füzes Ádám atya kedélyes kedvcsinálója adta. S bár kiderült, mindannyian a kiégés veszélyeztetettjei közé tartozunk, de a könyv segítséget adhat, hogy hogyan ne szaladjunk bele a kiégésbe, és azoknak is kiutat mutathat, akik már nyakig benne vannak. 

- Valószínűleg, a kiégés 12 lépcsőfokáról szóló részt olvasva újra és újra önmagunkra ismerünk és már várjuk a pillanatot, ahol végre megállhatunk a felismerésben - mondta Füzes Ádám atya és többen is egyetértettek vele a teremben.

Beáta nővér személyes tapasztalatai, történetei, saját életére való visszatekintése hatással van mindenkire, erősítette meg Rottenhoffer Ágota, aki a könyvbéli beszélgetőtárs.

Van élet a kiégés után, üzeni mindenkinek Beáta nővér, aki e tapasztalatban nem volt egyedül: a Nyolc Boldogság Közösségben vele élő rendtársai közül hárman egyszerre szaladtak bele a kiégésbe, így közösen dolgozhattak ezen és most együtt tudnak mások felé szolgálni a tapasztalattal. 

A könyv jövő héten már megvásárolható a Ferenciek terén, a Szent István Könyvhéten.

(fotó: rendbenvagyunk.hu)

 

süti beállítások módosítása