Alois testvér: Bátran nézzünk szembe Európa új arcával!
Gégény István 2016. szeptember 24.

Alois testvér: Bátran nézzünk szembe Európa új arcával!

Ki gondolta volna, hogy a Taizéi Közösség vezetőjének szívében is megjelenik a félelem a migrációval kapcsolatban? Ám személyesen megismerkedett több menekülttel, az ismeretlentől való aggódás helyét pedig átvette valami egészen más érzés.

alois_foto.jpg

Az ökumenikus szerzetesközösség priorja Pannonhalmán adott interjút a SZEMlélek blognak. Alois testvér meggyőződése szerint sajátos átalakulás zajlik a kontinensen, s egyáltalán nem állítható szerinte, hogy rossz az, ami ránk vár az integráció kihívásának köszönhetően. Úgy véli, az a kulcskérdés, hogy az ismeretlentől való reális félelemből kiindulva próbálunk megoldást találni, vagy Istenbe vetett bizalommal, az irgalmasság útját választva nézünk szembe Európa új arcával. A levél, amire a beszélgetésben utalás történik, ide kattintva olvasható.

Az alábbi videó a szeptember 24-én tartandó ifjúsági találkozó előtti napon készült a közös imádság helyszínén. A beszélgetés angol nyelven zajlott, de magyar feliratot is készítettünk, amely a lejátszó jobb alsó sarkában kapcsolható be.

süti beállítások módosítása