Friss

 • Csak a fényedből adhatsz - Lélekemelő #20
  Csak a fényedből adhatsz - Lélekemelő #20Varga László püspök a szeretetben való létünkről és a jézusi lelkületről is megosztotta gondolatait az elmúlt héten.
 • Sting meglátogatta a pápát
  Sting meglátogatta a pápátA brit zenész-énekes-dalszövegíró igazi rocksztárnak nevezte Ferenc pápát.
 • A mozgássérült triatlonista a vb-re készül
  A mozgássérült triatlonista a vb-re készülMikor Brent Pease 2010-ben Floridában teljesítette első Ironman triatlonját, öccse, Kyle tolószékéből szurkolt neki. Kyle az agyi bénulás egy súlyos változatával küzd, végtagjait nem tudja mozgatni....
 • Püspöki segítség mentális betegségben szenvedőknek
  Püspöki segítség mentális betegségben szenvedőknek2016-ban a ghánai Richard Kuuia Baawobr, Wa püspöke intézkedéseket tett, hogy segítse az egyházmegyéjében élő mentális betegségekkel küzdők életét. Plébániák és különböző egyházi szervezetek, hívők és...
 • Ferenc pápa is imádkozik Indonéziáért
  Ferenc pápa is imádkozik IndonéziáértAz indonéziai Lombok szigetét egy héten belül kétszer sújtotta földrengés, melynek következtében száznál is többen meghaltak.
 • Katolikus NEM a halálbüntetésre
  Katolikus NEM a halálbüntetésreFerenc pápa, elődeinek nyomdokán haladva, a katolikus egyház normatív tanításával összeegyeztethetetlennek jelentette ki a halálbüntetés alkalmazását. Ennek fényében 2018. augusztus 1-i hatállyal a...
 • Rászoruló gyerekeket táboroztatnak a pótnagyik
  Rászoruló gyerekeket táboroztatnak a pótnagyikNéhány makói nagymama összefogott, hogy ingyenes tábort szervezzenek a helyi rászoruló gyerekeknek. Kalácsot fonnak, kézműveskednek, tornáznak, és még kutyás bemutatót is tartanak.
 • Térjünk be Jézushoz! - Lélekemelő #19
  Térjünk be Jézushoz! - Lélekemelő #19Varga László püspök ezen a héten a szeretetben való növekedésről, az Istennel való kapcsolat édes igájáról elmélkedett.
 • A második első esély
  A második első esélyA Thrive for Life Project egy New York börtöneiben működő jezsuita szervezet. Nem hisznek a raboknak járó második esélyben. A meg nem kapott első esélyt szeretnék nekik megadni.
 • Pápai útravalók
  Pápai útravalókFerenc pápa ezen a héten mintegy 70 ezer, 13-23 év közötti ministránssal találkozott, akik a 12. Nemzetközi Római Ministránszarándoklaton vettek részt.
 • Kilencéves életmentő
  Kilencéves életmentőA helyi rendőrség és a városháza hősként ünnepli a kilencéves kislányt.
 • A keresztényeknek nincs üldözési mániájuk
  A keresztényeknek nincs üldözési mániájukEzt Pietro Parolin bíboros jelentette ki július 12-én az aquileiai bazilikában a Hermagoras püspök és Fortunatus diakónus szent mártírok tiszteletére rendezett lakomán.
 • Imádkozó bringások
  Imádkozó bringásokA 105. alkalommal megrendezett Tour de France 19. etapja pénteken rajtolt Lourdes-ból.
Tovább a többi cikkre
A mozgássérült triatlonista a vb-re készül

A mozgássérült triatlonista a vb-re készül

Mikor Brent Pease 2010-ben Floridában teljesítette első Ironman triatlonját, öccse, Kyle tolószékéből szurkolt neki. Kyle az agyi bénulás egy súlyos változatával küzd, végtagjait nem tudja mozgatni. De ez nem akadályozta meg abban, hogy megkérdezze bátyját, mozgássérültek részt vehetnek-e az Ironman triatlonon?

...

Püspöki segítség mentális betegségben szenvedőknek

Püspöki segítség mentális betegségben szenvedőknek

2016-ban a ghánai Richard Kuuia Baawobr, Wa püspöke intézkedéseket tett, hogy segítse az egyházmegyéjében élő mentális betegségekkel küzdők életét. Plébániák és különböző egyházi szervezetek, hívők és felekezeten kívüliek ételt, ruhákat és gyógyszereket gyűjtöttek a hajléktalan betegeknek.

...

Katolikus NEM a halálbüntetésre

Katolikus NEM a halálbüntetésre

Ferenc pápa, elődeinek nyomdokán haladva, a katolikus egyház normatív tanításával összeegyeztethetetlennek jelentette ki a halálbüntetés alkalmazását. Ennek fényében 2018. augusztus 1-i hatállyal a Katolikus Egyház Katekizmusának szövege módosult.

...

A második első esély

A második első esély

A Thrive for Life Project egy New York börtöneiben működő jezsuita szervezet. Nem hisznek a raboknak járó második esélyben. A meg nem kapott első esélyt szeretnék nekik megadni.

...

Pápai útravalók

Pápai útravalók

Ferenc pápa ezen a héten mintegy 70 ezer, 13-23 év közötti ministránssal találkozott, akik a 12. Nemzetközi Római Ministránszarándoklaton vettek részt.

...