• 21. századi szenvedély
    21. századi szenvedélyA labdarúgás szenvedély dolga. Volt eddig. A 21. században azonban már a labdarúgásból is kezd eltűnni a szenvedély. Pontosabban mi, emberek és a társadalom változott meg.

Friss

Tovább a többi cikkre
21. századi szenvedély

21. századi szenvedély

A labdarúgás szenvedély dolga. Volt eddig. A 21. században azonban már a labdarúgásból is kezd eltűnni a szenvedély. Pontosabban mi, emberek és a társadalom változott meg.

...

Női lelkész a katolikus püspöki szinóduson

Női lelkész a katolikus püspöki szinóduson

November elején ért véget Rómában a katolikus egyház közel egy hónapig tartó püspöki szinódusa, melynek célja, hogy a világ minden tájáról érkező püspökök együtt tanácskozzanak az egyházat érintő aktuális kérdésekről. Idén egy huszita lelkésznő (!) is részt vett a találkozón.

...

A munka nem illúzió

A munka nem illúzió

Néhány napja a Papp László Aréna adott otthont a Champions of Illusion, azaz az Illúzió bajnokai című előadásnak, amelyen a világ legjobb illuzionistái voltak a főszereplők.

...

Kezet fogtam a pápával

Kezet fogtam a pápával

A SZEMlélek munkatársa, Gőbel Ágoston jelenleg Rómában tartózkodik, ahol a katolikus egyház vezetőjével is találkozott. Helyszíni beszámolóját közöljük.

...

Ide jutottunk és innen megyünk tovább

Ide jutottunk és innen megyünk tovább

Amint megírtuk, oda jutott a magyar társadalom, hogy egy keresztény közösség írásából jobbnak tűnt kiszerkeszteni egy menekültekről szóló történetet. A jelenség hátteréről és a gyógyulás lehetséges útjáról fogalmazta meg gondolatait Tóth Pál, az érintett Fokoláre mozgalom tagja.

...