Park&Pray avagy „Speed-date” Istennel
SZEMlélek 2021. január 29.

Park&Pray avagy „Speed-date” Istennel

Az angyali orvos az osztrák kezdeményezés védelmezője.

park_pray-day.jpg

Boldog Batthyány-Strattmann László, a „szegények orvosa” igazán sokoldalú ember volt. Amellett, hogy kiválóan zenélt, énekelt, sportolt, majd több tudományba belekóstolva lett nagyszerű orvos – az autókat is kedvelte: nem csak vezetni szerette a kocsiját, de szabad idejében szerelni is. Ezért választották őt Ausztriában a Park&Pray védőszentjének.

A Park&Pray kezdeményezés lényege, hogy a templomok mellett biztosítanak néhány ingyenes parkolóhelyet, biciklitárolót, néhol már e-töltőt is – így az emberek beszaladhatnak egy gyors lelki „tankolásra” a templomba.

A Park&Pray mögött a „Nyitott templomok” projekt áll, a bécsi egyházmegye ajtókat nyitogató csapata, akik sok más ötlettel is segítik a plébániákat, hogy minél több templom várja az embereket tárt kapukkal, meghívva mindenkit Krisztushoz, az üdvösség kapujához, akinél irgalomra és békességre találhatnak.

A szemorvos herceg maga is gyakran állt meg napközben egy-egy röpke imára, ebben is méltó patrónusa a P&P-nek.  

Január 22-én, Batthyány László ünnepén a korábbi években különleges programokat is szerveztek a nyitott plébániák, idén a karantén miatt nincsenek előadások, ünnepi mise, koncert vagy más találkozás, de a legfontosabb lehetőség mindig nyitva áll: a személyes, bensőséges találkozás a Teremtővel.

Összállította és fordította: Herbert Dóra

(Forrás és nyitókép: erzdiozöse-wien.at)

süti beállítások módosítása