Szöszi misszionárius hódít a neten
Gégény István 2021. január 27.

Szöszi misszionárius hódít a neten

Olivia Pearsall biblikus videói milliós követőtábort vonzanak.

liv2.jpg

Talán sokakban felmerült már a gondolat, hogy a kereszténység, Isten, vallás nem nagyon érdekli korunk emberét. Ennek ékes cáfolatát prezentálja Liv, az amerikai egyetemista, aki matekos tanulmányai közepette azzal üti el a szabadon maradó idejét, hogy rövidke videókba tömörítve beszél - leginkább "csivitel" – olyan témákról, mint a Mennyország, a Szentháromság lényege, de sajátos szentírási leckesorozatot (Bible studies) is indított, egy-egy klasszikus történetet igazán XXI. századi stílusban feldolgozva.

Liv célja nem a sztárkodás – tényleg fontos számára hite megvallása, amelyhez hasznos eszköznek találta a TikTok felületét. Alázatos hozzáállását igazolja, hogy azért nem "költözött át" a Youtube felületére, mert nem tartja kellően színvonalasnak eddigi videóit, illetve a technikai adottságokat. Ennek ellene hat, hogy igenis láthatóan sokat és hozzáértően dolgozik a sorozat elemein (a koncepció, képi beállítás, vágás mellett a szkriptelés, tehát a szöveg összeállítása, egységbe szerkesztése sem kis feladat), miközben láttunk már sokkal gyengébb produkciókat is a Youtube tartalmainak sűrűjében.

A 2 millió követőből 800 ezret 30 nap alatt gyűjtött be az ifjú hölgy, akinek saját bevallása szerint Illés és Baál papjainak sztoriját volt a legkedvesebb élmény feldolgozni (1 millió kedvelés, 9704 hozzászólás jelzi, hogy másoknak is tetszik a videó).

@liv.breadstick

1 Kings 18:20-40 !! Elijah v Baal: Round 1 �� ##biblestorieswithliv ##livpearsall ##lilbreadstick

♬ original sound - Liv Pearsall

A már említett Szentháromság-magyarázatba szőrös szívű hitvédők biztosan bele tudnának kötni, pedig még olyan dogmatikai finomságokra is kitér hősünk, hogy mire képtelen az Atya, mire a Fiú és mire a Szentlélek.

@liv.breadstick

##bibleexplainedwithliv Deut. 6:4. Genesis 1:1 (plural God). Matt. 3:16-17. Isaiah 6:8. John 5:19-20. Isaiah 61:1. John 14:16-17. �♥️

♬ original sound - Liv Pearsall

A szegény asszony két fillérjének esetéről se feltétlenül Jeff Bezos jut sokunk eszébe, de lehet, hogy a fiataloknak így jobban átmegy az üzenet.

@liv.breadstick

reposting my most viral videos until 2021!!! ~2.3M, 10/11/20 ✨ can we hit 2M by 2021??�

♬ original sound - Liv Pearsall

Liv Pearsall még a betlehemi pásztoroknak is nevet adott: az alábbi feldolgozásban Rod, Dave és Rico volt olyan szerencsés, hogy az angyal nekik adja hírül a Messiás megszületését.

@liv.breadstick

WE’RE GETTING SO CLOSE TO THE END !!! �� ##biblestorieswithliv Luke 2:10-12

♬ original sound - Liv Pearsall

Egy interjúban így fogalmazott: "Mindenem, amim van, Istentől kaptam, erre folyamatosan emlékeztetnem kell magamat. Ennek a platformnak a legnagyobb kihívása és legszebb ajándéka, hogy felajánljam az Úrnak."

Nemrég azért csak létrehozott egy Youtube csatornát, ahová "kötegelve" pakolgatja fel a tiktokos videóit. Így állt össze például egy önálló sorozat az ószövetségi József-történetekből.

Nem kell természetesen mostantól mindenkinek így hirdetnie Isten igéjét, de ez is egy járható út, sőt, kimutathatóan vonzó forma. Liv Pearsall az inkulturáció különleges ösvényén halad – érdemes figyelni rá, akár tanulni is tőle.

süti beállítások módosítása