Ő a világ legfiatalabb jótékonykodója?
SZEMlélek 2021. január 19.

Ő a világ legfiatalabb jótékonykodója?

A hétéves kislány művészi tehetségével és hatalmas szívével segíti a rászorulókat.

20201217-221543-seashells_2.jpg

A jószívű, kreativitással jócskán megáldott  kislány pénzt gyűjt a hajléktalanok számára. A kis Scarlett művészi alkotások lenyűgöző portfóliójának készítésével foglalatoskodott, többek között festett kavicsokkal, sziklákkal és tengeri kagylókkal, a tengerparton kisodródott egyéb ajándékok mellett. A mini-Michelangelo más családtagokat is felkért, hogy segítsenek neki abban a projektben, amelynek során két egyházközség fogott össze, hogy segítse a rászorulókat.

A nagymamája segítségével az ifjú Scarlett létrehozott egy olyan projektet, amelybe a környékbeli templomok plébánosa vesznek részt.

A helyi plébános így nyilatkozott:

Ez az a kreatív jótékonyság, amire a világnak manapság nagy szüksége van. Ez a keresztény élet. 

A kislány értékes drágaköveinek eladásából a nonprofit szervezeteknek sikerült megvásárolni 450 pár zoknit és fehérneműt, amelyeket a hajléktalanokat segítő szolgálatnak ajánlottak fel a Providence-i Szent Patrik templomban.

20201217-221515-seashells_1.jpg

Ennek a csodálatos közösségi összefogásnak az ötlete először 2019-ben merült fel, amikor a kis Scarlett a nagymamával csodálta a partra mosott kincseket. A nyár folyamán lenyűgöző gyűjteményre tett szert és művészi tehetségével még szebbé varázsolta. A nagymamájával együtt kidolgozták, hogyan tudnák a leghasznosabban felhasználni az eladásból származó bevételeket. A kislány ragaszkodott ahhoz, hogy a nyereség jó célt szolgáljon.

2020-ban a vállalkozó szellemű fiatal nem hagyta, hogy egy járvány megállítsa. A helyi piacon eladta remekműveit. Az ötlet bevált, 1150 dollárt gyűjtöttek a hajléktalanok számára szükséges alapanyagok vásárlásához. A plébános kiosztotta a zoknit és a fehérneműt.

A kislány reméli, hogy folytathatja a jótékonykodást, sőt van egy barátja, aki süvegeket és sálakat köt össze, melyeket hajléktalanoknak adhat át az amerikai Connecticut államban.

Fordította és öszeállította: Szőke Tibor

(Forrás:aleteia.org képek:therichatolic.com)

süti beállítások módosítása