Most te is ad6sz valamit az egészségügy hőseinek!
Gégény István 2020. december 11.

Most te is ad6sz valamit az egészségügy hőseinek!

Egy találékony kezdeményezés segít a mentősöknek, orvosoknak, ápolóknak és a jószívű támogatóknak egymásra találni.

ua1.jpg

Az ad6kap6 kezdeményezés több, mint 12 éve működik azzal a céllal, hogy a kevésbé szerencsések megsegítése ne arctalanul történjen, hanem igaz történetek alapján valós emberek merjenek kérni és adni egymásnak. Az indulás óta több száz család kapott és adott segítséget, ajándékot, mosolyt egymásnak. Mára egy kis közösség alakult ki a kezdeményezés körül.

Napjainkban rég nem tapasztalt, mindannyiunk számára új helyzet állt elő. Furcsa és egyben kihívásokkal teli mindannyiunk élete, ami alkalmazkodást kíván. Most az egészségügy apró tettekkel való támogatása mindannyiunk érdeke és kötelessége egyben.

Minden meggyógyult beteg eredmény, az ad6kap6 közössége ezért ezúttal az aktív gyógyítókat, segítőket, mentősöket szeretné segíteni, akik már régen minden elképzelhető határon túli áldozatokat hoznak társadalmunk tagjaiért.

– Ez a motiváció hajtott minket, amikor a www.ad6kap6.hu platformot úgy alakítottuk át, hogy a gyógyításban, ellátásban, gondozásban résztvevő minden szereplő kérhessen bármit, ami segíti neki abban, hogy hatékonyan tudja ellátni munkáját vagy a járvány kezelése miatt megromlott életkörülményein kicsit könnyít – közölte a SZEMlélek érdeklődésére Unger Anita, a kezdeményezés összefogója (ő látható a nyitóképen).

Elmondta: az internetes felületen kórházi dolgozók, mentősök, vagy rendelő intézetekben gyógyítók egy rövid regisztráció után feltehetnek kéréseket, hirdetés formájában. Leírhatják ehhez történetüket, de írhatnak kérést anonim módon is. Az induláskor például rögtön felnőtt pelenkát, vitaminokat, friss gyümölcsöket kért egy budapesti kórház krónikus belgyógyászata, ahol többségében időseket, illetve covidos betegeket ápolnak.

A segíteni, adni akaró emberek, intézmények hasonló formában tehetnek felajánlásokat. Ezek mind megjelennek a honlapon. A hirdetések teljesítésekor a rendszerben a kérő és a felajánló fél egymással kapcsolatot teremthet, egyeztethet. Szükség esetén az oldal alkotói segítenek a kommunikációban.

Unger Anita kiemelte, hogy az oldalon keresztül tilos pénzforgalmi tevékenységet folytatni, tehát nem lehet a felajánlott termékekért, szolgáltatásokért pénzt, vagy más ellenszolgáltatást kérni. – Nagyon ügyelünk, hogy minden pro bono történjen, mi ugyanígy önkéntesen, ingyen működtetjük a rendszert – tette hozzá.

A http://covidfrontvonal.ad6kap6.hu felületén minden olyan személyt és szervezetet üdvözölnek, aki az előbbiekben felvázolt célt támogatja, és akár kérésével, akár hozzájárulásával, felajánlásával a jelen helyzet megoldásában részt kíván venni.

– Nagyon szeretnénk, ha az egészségügyi munkatársak bátran mernének kérni! Mi mindenben segítjük őket. Higgyék el számtalan ember vár arra, hogy segíthessen – üzent a járványhelyzet hétköznapi hőseinek Unger Anita.

süti beállítások módosítása