15000 gyermeket reggeliztet Lionel Messi
SZEMlélek 2020. november 13.

15000 gyermeket reggeliztet Lionel Messi

Alapítványán keresztül, egy misszionáriusnak köszönhetően.

web3-17-mozambique-africa-program-to-combat-child-malnutrition-capture-fundacionleomessi.jpg
Hírességként kevés dolog van, amelyt nem tudunk az életéről, de kiderült, hogy mégis tartogat meglepetéseket a világ számára. Az alapítványán keresztül naponta 15.000 mozambiki gyermek részére biztosít reggelit. Mivel az első étkezést az iskolában kaphatják meg, ez ösztönzi is őket ara, hogy részt vegyenek az oktatáson.

Ezt a programot egy argentin misszionárius, Juan Gabriel Aria atya koordinálja, aki Mozambikban dolgozik. Arias atya a San Benedict plébánia plébánosa.

 A gyermekeknek több kilométert kell megtenniük, hogy a régió iskolájába eljuthassanak; emiatt sokan írástudatlanok, de ennél sokkal súlyosabb problémával is szembesültek:

A területet hosszan tartó aszályok sújtják, ami élelmiszerhiányhoz vezet. A gyermekeknek, ahogy a misszionárius kifejtette, olykor csak másfél étkezés jut naponta.

A Leo Messi Alapitvány reggeli kampánya biztosítja, hogy 40 iskola 15.000 gyermeke kap naponta ételt és ezzel egyidőben jár iskolába. Ez az akció közvetlen módon járulhat hozzá a legszegényebb országok fejlődéséhez.

Arias atyát nagyra értékelik a régióban. 6 másik pappal érkezett  a vidékre, egy 3 hónapos misszióra. Humorosan első szám harmadik személyben írja le tapasztalását; „elméje elborult és beleszeretett az ország lakosaiba”. Akik ismerik, támogatják őt más országokból, még más kontinensekről is, például olyan kezdeményezésekkel, mint a mozambiki mintás szövetekből készült maszkok árusítása, amellyel Arias atya számára gyűjtöttek pénzt.

A Messi Alapítvány kampánya stabilan elköteleződött. A 2016-2017-es tanév óta működnek együtt az „Iskolai Reggeli Program”-mal, azóta ezt a megállapodást évente megújítják.  Ha valaki követni szeretné az alapítvány életét, Juan Gabriel Arias atya Twitter oldalán megteheti.

Az idei év októberét a Vatikán Rendkívüli Missziós Hónap-nak nyilvánította.  A Leo Messi Alapítvány  kezdeményezése csak egy a sok közül, amelyek lehetővé teszik a katolikus egyház misszióját világszerte. Egy felhívás arra, hogy imádsággal, áldozattal és jótékonysággal tegyük meg személyes hozzájárulásunkat; minden ember a képességeihez mérten, az év bármely szakában.

Forrás.aleteia

 

 

süti beállítások módosítása