#szívmelengető – MercyMe
SZEMlélek 2020. november 01.

#szívmelengető – MercyMe

Most induló sorozatunkkal segítünk, hogy egy kicsit jobban megismerd a keresztény könnyűzene világát.

mercyme1.jpg

Tele van kincsekkel a világháló, s aki képes elszakadni a fősodortól, akár az angol nyelvtől is, csodálatos művészeti és lelki értékeket fedezhet fel, s gazdagodhat is általuk.

Ilyen kincskeresésre hívjuk a SZEMlélek olvasóit #szívmelengető rovatunkkal, amelyben a nemzetközi és hazai alkotók tevékenységébe adunk bepillantást.

Elsőként az amerikai MercyMe banda dalait ajánljuk megismerésre – nem teljesen ismeretlen némely szerzeményük sokak számára, bár néhányan talán nem tudják, kik az eredeti előadók. A "felnőtt gyerekekből" álló MercyMe neve fordítható akár "Irgalmazz Nekem", vagy "Irgalom Nekem" változatként is. Stílusuk közvetlen, néhol bohókás, szívesen csinálnak saját magukból is tréfát.

Bemelegítésként kezdjünk a Happy Dance című dallal, amely a hangerő feltekeréséért kiált.

A MercyMe azon csapatok közé tartozik, amelyek szeretik saját dalaikat beágyazni egy másik klipbe. Az előző videó elején egyik legismertebb szerzeményük, az "I Can Only Imagine" részlete volt hallható, amit egészében is meghallgathatunk alább. Nem a hivatalos videóklipet javasoljuk, hanem a karantén változatot, merthogy olyan is van nekik. Az idén szeptember 9-én közzétett videó 120 ezer megtekintés körül jár e sorok írásakor...

Van kifejezetten karanténdaluk is (WC-papír gurigákkal fűszerezve), amit idén május 8-án publikáltak, és mostanra meghaladta az 1 millió megtekintést. A "Hurry Up and Wait" cím némi áthallással akár "Kelj fel és várj"-ként is magyarítható lenne, de inkább "Kapd össze magad és várakozz" a hitelesebb megfogalmazás. Érdemes kivárni a lassacskán induló klip kifejletét, de türelmetlenek eltekerhetnek 3:20 környékére, mert ott indul a buli. És igen, az űrhajós megjelenése a kertben is egy másik dalukra való utalás, de azt most nem ágyazzuk be ide.

A közel 13 milliós nézettségű "Shake" klipjük a "Happy Dance" dinamikáját idézi, Elsőre talán nem jön át, de ez a dal a megtört szívtől Isten irántunk való szeretetéből fakadóan az életünket átformálni képes megváltásig tartó folyamatról szól. Ez is hangosan hallgatós fajta szerzemény – táncolni ér, "rázni" ér! :)

Bónuszként pedig alább meghallgatható a már idézett daluk magyar fordításban, a Bolyki Brothers hangszerek nélküli előadásában.

Összeállította: Gégény István

(Nyitókép: billboard.com)

süti beállítások módosítása