Visszaadta dobogós helyét az eltévedt versenyzőnek
SZEMlélek 2020. október 05.

Visszaadta dobogós helyét az eltévedt versenyzőnek

Ezzel a gesztussal mindenki csak nyert.

web3-diego-mentrida-twitter.jpgA versenysport világában az emberek megismerhetik fizikai képességeik határait. A nemrég megrendezett, 2020-as Santander Triatlon során egy spanyol sportember, Diego Méntrida sokkal többet is mutatott, mint a fizikai ereje. Megmutatta a világnak, hogy mit kell tisztességnek tekinteni, és hogyan kell sportembernek lenni, ami sokkal többet ér, mint egy érem.

A verseny során a brit triatlonista, James Teagle bronz helyzetben haladt a célegyenes felé, amikor akaratlanul is rossz irányba fordult. Az éppen mögötte álló Méntrida észlelte a hibát, és ahelyett, hogy kihasználta volna az esélyt, hogy éremhelyzetbe gyorsuljon, lelassított, hogy Teagle észrevegye a hibáját és visszanyerje pozícióját a harmadik helyen.

Közösségi oldalán így írt erről Méntrida: „Erre a szüleim és a klubom tanított meg kiskorom óta.

Véleményem szerint ennek teljesen normális dolognak kellene lennie.

Bár a versenyre még szeptember 13-án került sor, a sportszerűségről szóló bemutatója továbbra is nagy sikert arat a közösségi médiában, a verseny győztese, Javier Gomez Noya a történelem legjobbjának minősítette ezt a lépést.

A verseny szervezőit is lenyűgözte olyannyira, hogy a 21 éves játékost egy tiszteletbeli harmadik helyezéssel díjazták, valamint 300 euró (350 dollár) nyereménypénzzel, ugyanannyit, mint a tényleges harmadik helyezettet.

Teagle, aki kissé összezavarodott a táblákon és a verseny vége előtt 100 m-rel a tömeg felé rohant. Végül hálásan kezet fogott versenytársával, mikor visszanyerte harmadik helyét.

 Forrás:aleteia

 

 

 

süti beállítások módosítása