Egy baráti társaság elkészítette a "Remény térkép"-ét
SZEMlélek 2020. május 07.

Egy baráti társaság elkészítette a "Remény térkép"-ét

Úgy gondolták, inkább ezt kéne terjeszteniük.

94212304_111716797184355_3836191525235064832_o.jpgJelenleg a világ minden táján különleges térképeket keresgéltek az emberek a vírus terjedésének nyomon követésére. Ezek a térképek hetekig negatív tendenciát mutattak, mivel a vírus a föld minden részén elterjedt.

A vírus pusztítását látva sok ember vesztette el a reményt.

Hogy ezt a mindenki számára lehangoló érzést ellensúlyozzák, egy baráti társaság létrehozta a „Remény térképe” (MapofHope) nevű weboldalt, amely a vírus helyett a rózsafüzér terjedését követi nyomon.

A weboldal leírása szerint: „Mint sok más ember, mi is minden nap (és néha napjában többször is) minden új koronavírus-esetet megtekintettünk. Ezek a térképek azonban egyre csak rosszabbodtak. Egyre több piros pont jelenik meg, amelyek megmutatják, hogy a világjárvány - és a félelem - hogyan lett úrrá a világon. Azt kérdeztük magunktól: "Mi lenne, ha valami olyasmit tudnánk létrehozni, ami reményt ad az embereknek?" Ez nagyszerű lenne. Nyomon követne valami olyat,ami inspirál.

Valami, ami minden áldott nap egyre jobbá válik. Ami az embereket megmozgatja a világ minden tájáról. Azonnal azt gondoltuk: „A Rózsafüzérnek kell lennie! ”

Bárki megtekintheti a weboldalt, és felveheti a rózsafüzér szándékát.

"A Remény térképe összeköti Önt az emberekkel a világ minden tájáról, akik imádkozzák a rózsafüzért. Látogassa meg minden nap, vegye fel imaszándékait, ellenőrizze a térképet, és ossza meg barátaival és családjával."

Létrehozása óta a térkép már több, mint 5000 imádságot rögzített!

A közösségi média felhasználói a  #mapofhope jelöléssel küldhetnek üzenetet arról, hogy csatlakoztak a globális mozgalomhoz, megmutatva rózsafüzérüket és reményt adva ezzel másoknak.

A rózsafüzérre való összpontosítás egybeesik Ferenc pápa közelmúltbeli felhívásával, miszerint május hónapban imádkozzuk a rózsafüzért a világjárvány megszűnéséért.

Ebben a nehéz időszakban, mikor ilyen sok negatív térképet találhatunk, igazán jóleső érzés egy olyanra nézni, ami a reményt mutatja meg világszerte.

Forrás: aleteia.org

süti beállítások módosítása