A járványhelyzet kezelésében segíti a családokat az UNICEF Magyarország
SZEMlélek 2020. április 17.

A járványhelyzet kezelésében segíti a családokat az UNICEF Magyarország

Mesékkel, új tartalmakkal és tanácsokkal segít a UNICEF Magyarország azoknak a családoknak, amelyek tartalmas és biztonságos elfoglaltságot keresnek gyermekük számára.

szappan.jpg

Az UNICEF  Magyarország oldalán videó formájában elérhető Tóth Krisztina Járványmese című írása Huzella Júlia színész előadásában. A Járványmese az öt év feletti korosztálynak szól, segíti a szülőket és a gyereket abban, hogy a járvány miatt kialakult helyzetről beszélgessenek. Elérhetővé vált a Gyerekkuckó elnevezésű új ingyenes szolgáltatás is, ahol több mese és egyéb tartalom várja az óvodásokat. A Gyerkkuckó színészek és a könyves szakma összefogásával valósult meg, de folyamatosan csatlakoznak új tagok is a kezdeményezéshez. A Cerkabella, a Manó Könyvek Kiadó, a Móra és a Pagony is felajánlotta saját műveit, a meséket pedig olyan művészek olvassák fel többek között, mint Bartsch Kata, Ember Márk, Farkasházi Réka, Hámori Gabriella, Kárász Eszter, Klem Viktor, Mikó István, Pokorny Lia, Polgár Csaba, Trokán Anna, Szabados Mihály, Szávai Viktória vagy Szinetár Dóra.

Mindezek mellett a weboldalon elérhetők a szervezet blogjának bejegyzései is, ahol a vészhelyzettel kapcsolatos hasznos információkról, a társadalmat érintő kihívásokról, kérdésekről, problémákról olvashatnak az érdeklődők.

(Forrás: MTI)

süti beállítások módosítása