Így koncertezik karanténban két kis csellista a szomszéd néninek
SZEMlélek 2020. március 24.

Így koncertezik karanténban két kis csellista a szomszéd néninek

… aki azonnal továbbította a karanténból unokáinak, több ezer mérföldes távolságra.

capture-de28099c3a9cran-70-e1584580840392.pngTöbb millió ember van karanténban, elkezd megmutatkozni a kreativitásuk, elszántságuk és együttérzésük. Az olaszországi operaénekestől kezdve, aki szomszédainak énekel az ablakból, a spanyol fitnesz oktatóig, aki órákat ajánl fel az emberek számára, akik a lakásukban ragadtak - ezek mutatják igazán az emberséget.

Ohio államban egy tehetséges testvérpár csatlakozott az előbb említettek listájához, ők is próbálnak segíteni embertársaikon. Miután az édesanyjuk, Rebecca Tien egy európai műsorban videókat látott az embereket jókedvre derítő zenei előadásokról, úgy gondolta, a gyermekei is részei lehetnének ennek a zenei fesztiválnak.

Noha Tien-éknek nincs erkélye, az édesanya azt javasolta, játszanak a szomszéd tornácon. Helena Schlam, aki Tien-ék szomszédságában lakik, régóta egyedül él, elszigetelődve, így jó ötletnek tűnt, ha a gyerekek az idős hölgy tornácán játszanak majd, aki a házból tudja hallgatni őket.

A 78 éves, egyedül élő nő úgy döntött, hogy kicsit közelebb megy, és távol a két gyermektől, Tarane-tól (9 éves) és 6 éves húgától, Calliope-től, de a tornácon ülve, hallgatja a fiatal zenészeket. – a Washington Post beszámolója szerint.

Az előadásról készült videóban láthatjuk, hogy a gyermekek megtöltik a helyet. A két fiatal, a legszebb vasárnapi öltözékükben- öltönyben és egy csinos, rózsaszín ruhában-, szívüket kitéve játszanak, Schlam legnagyobb örömére. Az idős hölgy annyira le volt nyűgözve, hogy élőben közvetítette az eseményt az unokájának Izraelbe, aki szintén karanténban van.

Miközben a Tien gyermekek akaratlanul is első nemzetközi előadásukon játszottak, hatalmas örömöt okoztak a szomszédaik számára is, akik csak ennyit mondtak az édesanyának: „A zene fog minket átsegíteni ezen az egészen.”

Ha Ön is karanténban van már, vagy csak felkészülne erre a forgatókönyvre, mindenképpen porolja le a hangszerét és legyen részese a globális zenei előadásoknak, melyek ápolják mindazok lelkét, akik hallgatóivá válhatnak.

Egy kis olasz lakásból utcazenélés: 

Forrás:aleteia.org

 

 

süti beállítások módosítása