Mi vár ránk a mostani veszélyhelyzetben?
SZEMlélek 2020. március 18.

Mi vár ránk a mostani veszélyhelyzetben?

A koronavírus által okozott járványról, annak testi és lelki hatásairól beszélgettek szakértők a SZEMlélek Klub rendkívüli alkalmán.

0.jpg

A Bonum Televízi stúdiójában dr. Kincses Gyula, a Magyar Orvosi Kamara elnöke és dr. Gájer László teológiai tanár, katolikus pap válaszolt a SZEMlélek értékmagazin főszerkesztője, Gégény István kérdéseire és az olvasók dilemmáira.

A teljes adás megtekinthető az alábbi videóra kattintva.

Az elhangzott főbb megállapítások:

- Magyarország valószínűleg elsősorban a szerencsének köszönheti, hogy a környező országokhoz képest alacsony volt március 17-ig a fertőzöttek száma.

- Nemzeti egység alakult ki a koronavírussal szemben, az orvosok és a kormány néhány mellékhangtól eltekintve egyetértésben segíti a társadalom tagjait.

- Ugyancsak kooperatív szemlélet jellemzi az egészségügyi dolgozók és az egyházi döntéshozók aktuális tevékenységét.

- Nem lehet telefonon gyónni, de létezik lelki áldozás, a bűnök alóli feloldozásnak is van rendkívüli formája.

jarvany.jpg

- Minden magyar állampolgár összefogása szükséges ahhoz, hogy a lehető legkevesebb áldozattal leküzdjük a járványt, ez viszont a korlátozások elhúzódását is feltételezi.

- Egyházi szempontból különleges ugyan a ránk váró időszak, de a papok nem válnak munkanélkülivé, a Húsvét nem marad el, különösen nagy szükség van a kreatív szeretet gyakorlására.

Képgaléria a beszélgetésről (Lambert Attila fotói)

süti beállítások módosítása