Halakat árul a neten egy 12 gyermekes anyuka, hogy segítse a családját
SZEMlélek 2020. március 03.

Halakat árul a neten egy 12 gyermekes anyuka, hogy segítse a családját

A családja adott erőt neki és férjének, hogy szembenézzenek a kihívásokkal.

web-raquel-suarez-img-20200213-wa0014-gentileza.jpgRaquel Suárez 12 gyermek édesanyja. A férje Jesús halkereskedő volt. A család nehéz időket élt meg, mikor 2010-ben egy nő  drága megrendelést tett, de nem fizette ki, ezzel csődközelbe sodorta a családot.

Raquel ,aki eddig kizárólag az anyaságnak és a háztartásnak szentelte életét, 12 éhes szájjal és egy a 46 éves, szorongó és depressziós állapotba került férjjel találta szembe magát. „Elmentünk orvoshoz, mert attól féltem, hogy szívrohamot kap és ebbe belehal.”- mondta.

Ez a helyzet arra késztette Raquelt, hogy minden erejét összeszedje:

”Két lehetőségünk volt: vagy kesergünk a helyzetünkön, vagy kitalálunk valami megoldást.”

family-bueno-suarez-img-20200213-wa0023-gentileza.jpg

Akik bíztak benne

A madridi Las Ventas környékén mindenki jól ismerte őket. „Mivel Jesús is jól ismerte a környéket és lakóit, és ezekben az években terjedt el a WhatsApp üzenetküldő alkalmazás, gondoltuk, hogy a családnak és a barátoknak ezen keresztül intézzük a halak eladását.”- mondja Suarez.

Elsőként két barátjuk rendelt tőlük halat. A kettő gyorsan négy lett, majd egy tucat és még több. „Köszönjük a belénk fektetett bizalmat, a hálózatunk gyorsan növekszik.”

Raquel és Jesús naponta mennek a halpiacra és megvásárolják a megrendelt termékeket. „Keddtől szombatig dolgozunk.”

Bemennek a furgonjukkal, megvásárolják a WhatsApp-on keresztül kért termékeket és ezeket házhoz szállítják az ügyfeleiknek Madridban északtól délig.

Ez egy bizalmon alapuló munka, mivel az ügyfeleink tudják, hogy kiváló minőségű termékeket fognak kapni- „Jesús a halak szakértője.” – mindezt jó áron. Mára már kiterjesztették az üzletet, így magába foglalja a gyümölcsöt, a zöldséget és a húst is.

family-bueno-suarez-img-20200212-wa0008-gentileza.jpg

„A nagy család egy csoda.”

Ezzel a vállalkozással sikerült újra a saját lábukra állniuk. Létrehozták a „Doce Peces” vagyis „Tizenkét hal” elnevezésű céget Raquel okostelefonja segítségével és egy Facebook oldalt is. A cég neve, a „Doce Peces” a szenvedélyesen szeretett gyermekeire utal.

„A nagy család egy csoda. A nagy családokban mindenki segít mindenkinek. Sosem leszel egyedül.”- meséli.

„Néhány ember szörnyű dolgokat mond, amikor megtudja, hogy 12 gyermeked van, de engem nem érdekel.”- mondja.

„23 évesen házasodtunk össze. Akkoriban nem gondolkodtunk azon, hány gyermekünk lesz. Hívők vagyunk és sosem használtam semmilyen eszközt a gyermek elkerülése érdekében; ez ennyire egyszerű.”

Habár komolyan veszik a hitet, sosem álltak kapcsolatban egy vallási csoporttal sem az egyházon belül.

Raquel szenvedélyes, barátságos, okos és vidám. Most 52 éves, Jesús pedig 56. „Jesús dönti el, mikor vásároljunk és az egyetlen, aki vezeti a kisteherautót. Én kezelem a WhatsApp üzeneteket és az ügyfélszolgálatot. "

web-raquel-suarez-img-20200213-wa0027-gentileza.jpg

A gyerekek egyre nőnek és a ház egyre kisebbnek tűnik

Raquel és Jesús továbbra is egy 100 m²-es lakásban élnek, de azt mondják „Az álmunk az volt, hogy valamikor itt éljünk az országban.” A házban egy teljes és egy fél fürdőszoba van. A zuhanyzásokat különböző időpontokban szervezik, a gyermekek pedig osztoznak a szobákon. A legfiatalabb gyermek is már 10 éves.

Fogyatékkal élő gyermek

Kihívásokkal néznek szembe, de jól megvannak. „A legidősebb gyermek, aki 28 éves, a Saint Vincent de Paul Jótékonysági Lánya lett. A második- Ainhoa –újságíró; ő a kis cégünk közösségi menedzsere és mára függetlenné vált. A másik 10 gyermekünk velünk él.” Köztük van Juanito is, aki fogyatékossággal él.

Raquel arra buzdít mindenkit, hogy sose adják fel. „Vesd magad a medencébe és feljössz a tetejére.”- mondta. Ő optimista és hisz abban, hogy „rengeteg jó ember van a világon. Ők tartják bennem a lelket.”

Létrehozott egy új WhatsApp csoportot, melynek neve „Aquí hay trabajo” vagyis „Itt van munka”, amelyben közzétehetik a környékhez tartozó munkalehetőségeket.

Mindenekelőtt a gyermekei adnak neki erőt: „Nem cserélném el senkivel azt a szeretetet, amelyet a családunkban tapasztalhatunk meg. Ez az, ami minden nap erőt ad nekem.”

Forrás:aleteia.org

süti beállítások módosítása