Egy ötéves kisfiú megmentette a családját a tűztől
SZEMlélek 2020. március 03.

Egy ötéves kisfiú megmentette a családját a tűztől

Az az érettség, melyet Noah Wood mutatott, a tűzoltókat is meghökkentette.

web3-5-year-old-noah-woods-bartow-county-fire-department.jpg„Már korábban is láttuk, ahogy egy gyermek figyelmezteti a szüleit, de ahhoz, hogy egy 5 éves elég éber legyen, hogy ezt megtegye… ez igazán rendkívüli.”

Ezekkel a csodás szavakkal jellemezte Noah Wood tettét Dwayne Jamison, a Bartow megyei tűzoltóparancsnok a CNN-nek.

Noah egy Georgia állambeli kisfiú, aki február 9-én, vasárnap arra ébredt, hogy a szobája lángokban áll. Az 5 éves fiú elég elszánt volt; felvette 2 éves húgát, és hogy megvédje őt a tűztől és a füsttől, arra buzdította, hogy másszon ki a hálószobájuk utcára néző ablakán.

Ez volt az egyetlen biztonságos módja a menekülésnek, és szerencsére a szoba földszinti volt.

Noah ezután visszament a házba, hogy megmentse a család kutyáját, amely szintén a szobában tartózkodott, majd gyorsan ment, hogy felébressze nagybátyját, aki a szomszédos földszinti szobájában lakott.

Noah-nak hála, az összes családtag (plusz a kutya) biztonságosan kijutottak a házból és Noah-n kívül csak néhány ember szenvedett kisebb égési sérüléseket, vagy lett rosszul a belélegzett füst miatt.

A tűz oka a vizsgálatok szerint egy túlterhelt vezeték volt a gyerekek szobájában.

„Isten kegyelmével minden szerettünk képes volt kijutni a házból.”- mondta Noah nagyapja, David Woods, idézi a CNN. „Ha Noah nem lenne, mi sem lehetnénk ma itt.”

A hivatásos tűzoltók hősies cselekedetként írták le Noah tettét, így a Bartow megyei Tűzoltóság egy nemrég megrendezett eseményen tiszteletbeli taggá fogadta Noah-t.

A Woods család otthona súlyos károkat szenvedett és mivel a házon nem volt biztosítás, Noah nagyapja, David Woods adománygyűjtő kampányt hirdetett. A rengeteg segítségnek hála, a szükséges 75.000 dollárból 30.000 már összegyűlt.

Noah nagybátyja így mesélt az esetről: „Az én kis hősöm. Nagyon örülök annak, hogy ezt a kis embert az unokaöcsémnek nevezhetem. Ha ő nem lenne, a dolgok nagyon rosszul is alakulhattak volna.”

Forrás:aleteia.org

Kép: A Bartow megyei tűzoltóság hivatalos fb oldala

süti beállítások módosítása