Emberségből jeles: a fiatalok saját kabátjukkal óvták az esőtől a földön fekvő férfit
SZEMlélek 2020. január 31.

Emberségből jeles: a fiatalok saját kabátjukkal óvták az esőtől a földön fekvő férfit

"Köszönöm a szüleiknek, hogy ilyen jó gyerekeket neveltek."

aa1_50.jpg
Három középiskolás sietett egy 77 éves férfi segítségére, aki elcsúszott, ám hiába kiabált a túlsó járdán elhaladóknak, senki nem állt meg - számol be az esetről a dunaújvárosi hírportál.
A DUOL-nak a fiúk elmesélték, hogy a boltba indultak, amikor észrevették az Erdősor végén álló háznál, hogy valaki fekszik a lépcsőnél. Mivel érezte, hogy segítséggel sem tudna talpra állni, a diákok hívták a mentőket.
Levettem a kabátom, a fiúk tartották a bácsi fölött, hogy ne ázzon, én fogtam a fejét. Olyan volt a bácsi, mintha sokkos állapotban lenne. Mondta, hogy ott laknak a lépcsőházban, várja otthon a felesége, úgyhogy felmentünk szólni neki is
– emlékezik vissza egyikük.
– A férjem, aki edző volt egykor, azt mondja: amit adott a fiataloknak aktív korában, azt visszaadja most neki az élet. Ezek a drága gyerekek csupa vizesen álltak a fagyos esőben, szélben, levették a kabátjukat, és a férjem fölé terítették. Pánikba estem, és még engem is ők vigasztaltak, hogy ne tessék félni, minden rendben lesz, meggyógyul a bácsi – mondta Anna néni, akinek a legkisebb unokája annyi idős, mint a fiúk, és nagyon büszke lenne rá, ha hasonló esetben ugyanígy viselkedne, mint ők.

A három fiatalember Dunaújvárosban, a Széchenyi Kollégiumban lakik: Csapóczi Róbert Kárpátaljáról, Kelemen Róbert Erdélyből jött tanulni, Farkas Béla pedig Kecskemét mellől származik. Kelemen Róbert a Dunaferr iskola tizedikes villanyszerelő tanulója, a két másik diák hildes, tizenegyedikesek, Robi asztalosnak, Béla magasépítőnek tanul. 

Annyi rosszat mondanak a mostani fiatalokra – véli Anna néni –, de látják, itt a példa a jóságra és az önzetlenségre. Köszönöm a szüleiknek, hogy ilyen jó gyerekeket neveltek.
(Forrás: duol.hu; fotó: duol/Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap)
süti beállítások módosítása