Szepsy István rangos nemzetközi elismerést kapott
SZEMlélek 2019. november 20.

Szepsy István rangos nemzetközi elismerést kapott

Angelo Gaja, Hugh Johnson, Georg Riedel és Pierre-Emmanuel Taittinger után most Szepsy István is megkapta a borvilág egyik legrangosabb elismerését, a Walter Schell érmet. Szívből gratulálunk!

1280.png
A borvilág egyik legrangosabb kitüntetésének tekinthető Walter Schell éremmel díjazták Szepsy István tokaji borász munkásságát Németországban. Szepsy István az első magyar borász, aki megkapta az életműdíjként is értelmezhető Walter Scheel kitüntetést, és ez a magyar bor szempontjából is hatalmas siker – adta hírül a Magyar Turisztikai Ügynökség. Az európai kulturális örökség letéteményeseinek járó elismerést minden évben olyan szaktekintélyeknek ítéli oda a Walter Scheel Szövetség, akik a gasztronómia, a vendéglátás és a borászat területén alkottak kiemelkedőt, és munkásságukkal hozzájárulnak Európa sokszínű, évezredes értékeinek megőrzéséhez. A korábbi díjazottak sorában van egyebek között Angelo Gaja, Hugh Johnson, Georg Riedel és Pierre-Emmanuel Taittinger is.

A kitüntetést a Walter Scheel Medalt gondozó egyesület elnöke, dr. Christoph Wirtz adta át Bonnban, a Villa Hammerschmidt impozáns épületében. Indoklásként elhangzott, hogy Szepsy István hozzájárulása a Tokaji borvidék fejlődéséhez valóban rendkívüli. A tokaji borász megújító ereje és minőség melletti elkötelezettsége példaértékű, szerepvállalása segítette a világ egyik legjelentősebb borvidékének feltámadását, ezért szeretnék kinyilvánítani elismerésüket.

A díjat édesapja nevében ifj. Szepsy István vette át, aki hangsúlyozta, hogy a Szepsy család az 1500-as évektől termel bort Tokaj-Hegyalján, így a család és a tokaji aszúbor története egymástól elválaszthatatlan. A mai fiatal borászok büszkék elődeik teljesítményére, tudják, hogy a borvidék természeti adottságai rendkívüliek, és bíznak benne, hogy Tokaj hamarosan visszakerül az őt megillető helyre, a legszűkebb elitbe, a világ legjobb borvidékei közé.

(Forrás: Borsmenta.hu)

süti beállítások módosítása