Szlovákiai tragikus buszbaleset - részvétnyilvánítások
SZEMlélek 2019. november 14.

Szlovákiai tragikus buszbaleset - részvétnyilvánítások

Külföldről is sokan nyilvánítottak részvétet a szerdai tragikus buszbalesetben elhunytak hozzátartozóinak. A szerencsétlenség tizenkét halálos áldozatot követelt.

a1_10.jpg

Áder János köztársasági elnök Zuzana Čaputová szlovák államfőnek írt táviratában fejezte ki őszinte részvétét a szlovákiai Nyitragerencsér közelében szerdán történt tragikus buszbaleset miatt.

A köztársasági elnök honlapján olvasható részvétnyilvánításban az államfő úgy fogalmazott, mély megrendüléssel értesült arról, hogy Nyitragerencsér község közelében egy autóbusz sok kiskorú halálát és sérülését okozó, tragikus balesetet szenvedett.

Magyar részről mély fájdalommal osztozunk gyászukban, a baleset sérültjeinek pedig mielőbbi teljes felgyógyulást kívánunk

- írta Áder János.

Orbán Viktor magyar miniszterelnök levélben nyilvánította részvétét Peter Pellegrininek.

Magyarország kormánya és a magyar emberek nevében szeretném kifejezni együttérzésünket és támogatásunkat ezekben a nehéz órákban - írta.

Tizenketten haltak meg a Nyitra  mellett történt tragikus balesetben, az áldozatok között négy gyerek van. További 17 ember megsérült, hárman közülük súlyosan. Az előzetes értesülések szerint egy túlterhelt teherautó, amely éppen a lejtős úton közlekedett, meginoghatott a rakomány súlya alatt és a szembe jövő autóbusz hátsó részének ütközött, amitől a busz az árokba borult. Főleg iskolások utaztak a Nyitra és Gímes között közlekedő járaton.

(Forrás és fotó: bumm.sk)

süti beállítások módosítása