Palackposta mentett meg egy amerikai családot
SZEMlélek 2019. szeptember 16.

Palackposta mentett meg egy amerikai családot

A mentőpilóta azt mondta, ilyet még soha nem tapasztalt munkája során...

2048x1152_3.jpg

Curtis Whitson barátnőjével és 13 éves fiával érintetlen természetben a kaliforniai Salinas folyón töltött három napot, majd egy hatalmas vízesés fogva tartotta őket. A mobiltelefonok nem működtek, és lehetetlen volt visszatérniük.

Mit tegyek? – kérdezte magától. Valószínűleg napokba telik, amíg rájönnek, hogy eltűntek. Az utolsó és talán az egyetlen szalmaszálba kapaszkodtak, egy régimódi és analóg módszerbe: palackposta.  

kep2_5.jpg

Whitson először a "Segítségre van szükségünk!" feliratot belefaragni egy botba, de a bot elakadt a kavargó vízen. Aztán egy zöld vizes palackkal próbálkozott. "HELP" - írta a műanyag palack mindkét oldalára.  

A palackba egy jegyzetet tett bele, amelyet véletlenül egy játék pontszámainak nyomon követése céljából őrzött meg. A jegyzetre ezt az üzenetet írta: "Itt ragadtunk a vízesésnél. Kérem, keressenek segítséget!"

2048x1152_4.jpg

 Aznap éjjel egy helikopter hangszórója ébresztette őket. Curtis Whitson megdöbbent, hogy a segítségkérésük ilyen gyors hatással volt. Később kiderült, hogy két túrázó már néhány órával a palack vízre tétele után kb. fél kilométer távolságra megtalálta az üzenetet.Az 51 éves helikopterpilóta elmondta, hogy karrierje során ilyet még nem tapasztalt.

(Forrás: NOS.nl)

süti beállítások módosítása