Negyvenezer ügyfélnél okozott áramszünetet a vihar a Dél-Alföldön
SZEMlélek 2019. szeptember 09.

Negyvenezer ügyfélnél okozott áramszünetet a vihar a Dél-Alföldön

A Dél-Alföldön a hétfő délutáni vihar negyvenezer ügyfélnél okozott áramszünetet, és több vasútvonalon is fennakadások vannak.

vihar1szeged.jpg

A több helyen 110 kilométeres széllel érkező vihar elsősorban Szegedet és térségét érintette, emellett Ásotthalomtól Deszken át Röszkéig is károkat okozott.

A letört ágak és a tövestől kifordult fák a villamoshálózatra zuhantak, oszlopok törtek ki, emiatt tömeges üzemzavar alakult ki.

Negyvenezer ügyfélnél okozott áramszünetet a vihar, és több mint 12 ezer ügyfélnél még most sincs áram.

Az NKM munkatársai megerősített létszámmal kezdték meg a hibák feltárását és a helyreállítást.

Az ügyfélszolgálat emelt létszámmal dolgozik, már több mint ezer hibabejelentést fogadtak. Az önkormányzatok is tájékoztatást kaptak a kialakult üzemzavarról és a várható helyreállításról.

A közleményben felhívták a figyelmet, hogy a leszakított vezetékek megközelítése életveszélyes.

A szegedi vasútvonalon Szatymaz és Kiskundorozsma állomás között a vihar miatt több helyen faágak kerültek a felsővezetékre, ezért szünetel a vonatközlekedés ezen a szakaszon.

Szatymaz és Szeged között pótlóbuszok viszik az utasokat, a szegedi vonalon egy-két órával hosszabb eljutási idővel kell számolni - várhatóan késő estig. Az InterCity vonatok Cegléd és Szeged között felármentesen vehetőek igénybe.

A Szeged-Békéscsaba vonalon Hódmezővásárhely és Kútvölgy között fa dőlt a vasúti pályára, ezért a tervezetten Szeged és Hódmezővásárhely között közlekedő pótlóbuszok meghosszabbított útvonalon, Kútvölgyig járnak.

A Szentes-Orosháza vonalon is fakidőlés okozott fennakadást, de ott a forgalom már újraindult.

(Forrás: MTI)

süti beállítások módosítása