Rákóczi Szövetség: csaknem nyolcezer középiskolás vesz részt a programban
SZEMlélek 2019. május 29.

Rákóczi Szövetség: csaknem nyolcezer középiskolás vesz részt a programban

A határon túlról több mint harminc csoport érkezik az anyaországba.

osszetartozas_napja_2.bmp

Ferenc pápa június 1-jei csíksomlyói látogatása alkalmából a Rákóczi Szövetség a Miniszterelnökség egyházi ügyekért felelős államtitkárságával együttműködve utazási pályázatot hirdetett Kárpát-medencei középiskolák, egyházi közösségek 13 és 19 év közötti fiataljainak. Ennek köszönhetően 2500 középiskolás juthat el a pápai szentmisére  – közölte a szervezet szerdán az MTI-vel.

Június 6-án a pünkösdi csíksomlyói búcsúba háromszáz felvidéki és kárpátaljai fiatal kel útra a Nagyboldogasszony Zarándokvonattal a szövetség szervezésében és támogatásával.

A Rákóczi Szövetség nemzeti összetartozás napi diákutaztatási programja keretében pedig száz Kárpát-medencei középiskola több mint négyezer diákja utazhat legalább egy határ átlépésével a Kárpát-medencében. A Felvidékre 29, Erdélybe, illetve a Partiumba 22, a Vajdaságba 11, Horvátországba 3, Szlovéniába és Kárpátaljára 2-2 középiskolai csoport utazik. A határon túlról 31 középiskolai csoport utazik az anyaországba – közölték.

 

osszetartozas_napja.jpg

 

A június 4-éhez kapcsolódó utazási pályázatot bármely Kárpát-medencei középiskola benyújthatta. A Rákóczi Szövetség az utazó diákok számától és a megtett távolságtól függően legfeljebb 300 ezer forint értékű utazási kerettámogatást ajánlott fel a sikeres pályázóknak.

A szövetség sátoraljaújhelyi központi eseményén június 4-én további ezer fiatalt lát vendégül.

 

(Forrás: MTI; fotó: rakocziszovetseg.org)

süti beállítások módosítása