Itt a dokumentum, ami alapján megszületett a néppárti döntés
SZEMlélek 2019. március 20.

Itt a dokumentum, ami alapján megszületett a néppárti döntés

Az EPP tagjai a kereszténység alapjaiból kiindulva vizsgálták, hogy fel kell-e függeszteni a Fideszt.

orban1_epp.jpg

Elsöprő többséggel, 190 igen, 3 nem szavazattal megszavazta az Európai Néppárt (EPP) közgyűlése a javaslatot, amely azt tartalmazza, hogy vizsgálatot indítanak a Fidesszel szemben, a vizsgálat idejére a Fidesz felfüggeszti a tagsággal járó jogait az európai pártszövetségben. A felfüggesztés a magyar kormányfő közlése alapján nem vonatkozik a KDNP-re.

Erre az időszakra a Fidesznek nem lesz szavazati joga a Néppárton belül, posztokra sem jelölhetnek személyeket, továbbá nem vehetnek részt a Néppárt ülésein. Egy bizottság felállításáról is döntöttek, ami a magyar jogállamiság helyzetét fogja vizsgálni.

– Büszke vagyok rá, hogy egységet mutatott fel az EPP: egyértelműen szükségesnek látjuk, hogy fel kell függeszteni a Fidesz tagságát, amíg nem tisztázódik, hogy a pártcsaládunk értékeit vallják. Ez egy fontos, egységes lépés volt, nem állt meg a Föld forgása, haladunk tovább – jelentette kis Manfred Weber, az Európai Néppárt európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője a döntést követően sajtótájékoztatóján.

A szavazást megalapozó alábbi dokumentumot Jávor Benedek tett közzé közösségi oldalán.

epp1.jpg

epp2.jpg

(Fotó: MTI)

süti beállítások módosítása