Böjte Csaba: Csoda a magyar ember és csoda minden ember a világon
SZEMlélek 2019. február 27.

Böjte Csaba: Csoda a magyar ember és csoda minden ember a világon

Tudományosan bizonyított az ima gyógyító ereje, számolt be erről a Képmásnak Csaba testvér, aki a bécsújhelyi dómban találkozott a környéken élő magyarokkal.

bojte_sziv2.jpg

A gyerekeknél is azt látom, hogy szomorúan a szorzótábla tanulása sem megy. Borzasan semmi sem megy jobban, mint megfésülködve. Akkor miért ne fésülnénk meg a lelkünket is, mielőtt bármihez hozzáfogunk? Most farsang van, különösen aktuális az üzenet, hogy mindent jókedvvel végezhetünk. Isten azt szeretné, hogy jókedv, tánc legyen az életünk! Fontos egy jókedvű kártyaparti, egy pohár bor melletti beszélgetés!

Félénk, ijedős lélekkel Isten se tud mit csinálni! Bíznunk kell egymásban, bátornak kell lennünk, hogy emberi kapcsolatokat építsünk. A Szentlélek bátorságot ad a szívünkbe, ezzel a bátorsággal élhetjük meg a kapcsolatainkat is. Sokszor látom a felnőttek bátortalanságát a párkapcsolatra; és figyelem a gyerekek, a kamaszok szerelmét: milyen egyszerű!

Ha a fiatal nem tudja, melyik egyetemre menjen, vagy kétsége van, ezt vagy azt a lányt vegye-e el, akkor jó elmenni egy évre szeretni. Az önkéntes programok erre alkalmat adnak. A szeretet olyan, mint a villanylámpa: a fényénél megvilágosodnak a dolgaink. Hasznos kilépni a mamahotelből, túllépni a komfortzónán, és akár egy öregek otthonában, akár a mi Alapítványunk egyik házában önkéntesként eltölteni egy évet, és így rátalálni az élet irányára, a szeretet parancsára is.

Csaba testvérrel készült teljes interjú a kepmas.hu oldalán olvasható.

 

süti beállítások módosítása