Nyílt levél két példaképnek
SZEMlélek 2019. február 19.

Nyílt levél két példaképnek

Király Gábor és Halmosi Péter. A szombathelyi labdarúgás két emblematikus alakja. Nem fociról lesz szó.

focis.jpg

Halmosi Pétert a múlt héten kizárták a Haladás első csapatának keretéből.

– Klubunk – Horváth Ferenc vezetőedzővel egyetértésben – úgy döntött, Halmosi Péter a szerda délelőtti edzést követően fegyelmi okok miatt kikerül az első csapat keretéből. (…) Halmosi határozatlan ideig nem látogathatja az első csapat tréningjeit – olvasható Tóth Miklós ügyvezető indoklása a Hali honlapján. Majd később egy kicsit többet is megtudtunk az egyesülettől: 

– Halmosi Péter a Haladás szerdai délelőtti edzésén az egymás közötti játék során több alkalommal is veszélyeztette egyik játékostársa testi épségét és többszöri figyelmeztetés után is sportszerűtlenül viselkedett.

Király Gábor a Mezőkövesd elleni legutóbbi bajnoki hajrájában, amikor a csapata vesztésre állt, előrejött egy szöglethez.

Vajon mit gondolt, amikor ilyen méltatlan módon körbe ugrálta az ellenfelét és még a nadrágját is lehúzta? Ezzel az esettel kapcsolatban e cikk írásáig a klub nem nyilatkozott. Egyik játékos sem kért bocsánatot.

Kedves Gábor! Kedves Péter!

Nem vitatom el, hogy mindkettőtöknek rettenetesen fáj, hogy a csapatotok mindössze 10 pontot szerzett a bajnokságban. 21 meccsből kettőt nyertetek meg, négy döntetlen mellett 15 vereség a mérleg. 14 pont a hátrány a még bent maradó 10. helyezett mögött. Könnyen lehet, hogy mindkettőtöknek ez az utolsó szezonja és értem, hogy nagyon nehezen viselhető el, ha a szeretett csapat kiesésével zárul a pályafutásotok. De ti példaképek vagytok. Nektek kéne példát mutatnotok, főleg ilyen nehéz helyzetben. Nemcsak a játékostársaknak, hanem a szurkolóknak, a Haliban futballozó gyerekeknek is.

gtg_intro.jpgTermészetesen nem tudhatom, hogy pontosan mi áll a cselekedeteitek hátterében, mi váltotta ki azokat, ezért ítéletet sem akarok mondani. De ha valaki az edzésen összerugdossa a játékostársát, vagy bohócként ugrál az ellenfél körül, rángatja a gatyáját, az mindenképpen méltatlan. Lehet, hogy lassan tényleg véget ér az aktív játékos pályafutásotok. De ti utána is példaképek maradtok. Annak kéne maradnotok. Ne romboljátok le!

Gundel Takács Gábor

süti beállítások módosítása