Böjte Csaba: Észérvekkel próbálok világosságot gyújtani
SZEMlélek 2019. február 18.

Böjte Csaba: Észérvekkel próbálok világosságot gyújtani

Több kormánypárti politikus közösségi oldalán nem nézik jó szemmel Ferenc pápa csíksomlyói látogatását, sőt, egyenesen "sorospápának" nevezik az egyházfőt.

bcs_168.jpg

- Engem Böjte Csabává az igenek tettek: az ajtómon kopogtató gyerekeknek, a bajban lévőknek mondott igenek tettek azzá, ami vagyok. A nemek biztosan egészen más emberré tettek volna engem. - nyilatkozta a Szent Ferenc Alapítvány alapítója az ugytudjuk.hu-nak.

Én nem csak beengedtem őket, hanem befogadtam. Azaz nem csak beengedtem őket, hogy aztán azt csináljanak, amit akarnak, hanem leültem velük és elbeszélgettünk. Arra próbálom nevelni őket, hogy a társadalomban megtalálják a helyüket.

- És eredményt értünk el, majdnem 4000 gyerek lett adófizető állampolgárrá - folytatta Csaba testvért, aki arról is szólt, hogy mit szólna, ha a látogatás során "sorosoznák le" Ferencet.

Biztosan lesznek olyan vélemények, amelyek az enyémmel nem találkoznak, de a tolerancia pont azt jelenti, hogy én is tolerálom az ő meggyőződését - persze észérvekkel próbálok világosságot gyújtani -, de azt is elvárnám, hogy ők is próbálják elfogadni a mi meggyőződésünket.

süti beállítások módosítása