Születése pillanatáig abortálható minden gyermek New York államban
SZEMlélek 2019. január 24.

Születése pillanatáig abortálható minden gyermek New York államban

Az új törvény ünneplésére még a Világkereskedelmi Központ csúcsát is rózsaszínűre festették New York City-ben.

infants_born_alive_810_500_75_s_c1.jpg

Már nincs akadálya, hogy bármilyen indokkal elvetethessenek egy meg nem született gyermeket, sőt, nem csak orvosok végezhetik el a beavatkozást New York államban. Ez azt is jelenti, hogy már nem számít emberölésnek a 24. hét után történő abortálás.

New York állam püspökei által kiadott közleményben megemlékeztek a törvény megszavazóiról, akik közül sokan édesanyák és édesapák, sokan maguk is nehéz körülmények között születtek, nyomorba, egészségügyi problémákkal, fogyatékosságokkal, szétszakadt családokba.

- Mindenen nehézségen átjutottak és államunk vezetőivé válhattak, mert a szüleik az életük mellett döntöttek - írja a püspöki kar.

A püspökök megköszönik azoknak, akik harcoltak a 12 éven át tartó küzdelemben, azoknak a New York-iaknak, akik hallatták a hangjukat és megpróbálták megállítani ezt a rettenetes szabályozást.

- Imádkozzunk azokért, akik ünneplik államunk e tragikus pillanatát, hogy formálódjon a szívük. És különösen azokért az életekért, amelyeket így elveszítünk, s azokért a nőkért, akik számára kevesebb biztonságot hozott e törvény.

(catholicherald.co.uk)

süti beállítások módosítása