Példás büntetést kapott a tolvaj
SZEMlélek 2018. március 03.

Példás büntetést kapott a tolvaj

A sportos nő, aki elkapta, meghívta kávézni.

tess2.jpg

Kanada különleges ország, ahonnan számos meglepő hír jut el hozzánk. Itt van például a hosszútávfutó Tess Aboughoushe esete (ő látható a fenti képen), aki ebédszünetről igyekezett vissza a munkahelyére, amikor sikítást hallott. Egy asszony azt kiabálta, hogy egy tolvaj ellopta a táskáját a pénztárcájával együtt. Az edzett hölgy erre rögtön a férfi után eredt. Pár háztömbbel odébb a menekülő férfi egy szemeteskuka mögé bújt egy sikátorban. Üldözője észrevette, majd olyan jelenet következett, amit kevesen tudnánk elképzelni.

– Odamentem és láttam, hogy zokog. Kijött a kuka mögül, a kezembe nyomta a tárcát, és azt mondta, hogy sajnálja. Idézem: „Tessék, itt a tárca, vigye innen, én erre nem vagyok képes, sajnálom” – idézte fel a jelenetet a hölgy.

A tárca így hamar visszakerült jogos tulajdonosához, a történet azonban nem ért véget. Tess Aboughoushe úgy döntött, hogy meghívja kávézni a zokogó férfit, és kicsit elbeszélget vele. A fiatalember az ismerőseivel érkezett a városba egy távoli helyszínről, ám pénz nélkül magára hagyták, kétségbeesésében pedig nem jutott jobb eszébe, mint kirabolni egy járókelőt. Még sosem csinált ilyet azelőtt, csak egyszerűen fogalma sem volt, honnan szerezhetne pénzt, ahogy azt sem tudja, hogyan juthatna haza.

tess1.jpg

– Teljesen elveszettnek érezte magát – mondta a hölgy, aki ajánlott neki pár szociális munkást, akik segíthetnének rajta. Felidézte a klasszikus mondást is, amit saját tettével életre váltott: több legyet lehet fogni egy csepp mézzel, mint egy hordó ecettel.

(A hölgy saját beszámolója itt olvasható – a fotók is onnan származnak –, a történetet a CBC írta meg, a Velvet oldalán találtunk rá.)

 

adomanybanner_600.jpg

süti beállítások módosítása