Tíz kérdés tíz párthoz
SZEMlélek 2018. január 24.

Tíz kérdés tíz párthoz

A kereszténység és a magyarság szempontjából fontos kérdésekkel kereste meg a pártok vezetőit a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ), hogy véleményüket hiteles forrásból, összehasonlítható módon megismertessék széles körben, ezzel segítve a döntést az áprilisi választásokon.

giz-q-a.png

A választási kampányban főszerepet játszó 10 párttól érkezett feleleteket változtatás és kommentár nélkül adják közre az új kiadványban, olvasható a KÉSZ honlapján

A kérdések az alábbiak:

Mi pártja álláspontja azzal kapcsolatban, hogy hazánk Alaptörvénye leszögezi a kereszténység nemzetmegtartó szerepét?

Pártja fontosnak és szükségesnek tartja-e a kereszténység védelmét? Amennyiben igen, milyen bel- és külpolitikai eszközöket kíván alkalmazni ennek érdekében?

Pártja a szegények támogatása és felemelése érdekében alkalmazható eszközök közül melyik ötöt tartja a legfontosabbnak?

Milyen szerepet szánnak az egyházaknak az oktatásban és a szociális ellátásban? Meg kívánja-e pártja változtatni az egyházak által fenntartott oktatási és szociális intézmények finanszírozását?

A népességfogyás csökkentése és megállítása érdekében pártja milyen eszközökkel kíván élni?

Pártja milyen intézkedéseket tart szükségesnek, hogy csökkenjen a nők kiszolgáltatottsága, beleértve a jövedelmi és költségvetési egyenlőtlenséget, illetve a nők és gyermekek elleni erőszakot?

Mi pártja álláspontja az azonos nemű emberek párkapcsolatának jogi szabályozásáról, különös tekintettel a gyermekek örökbefogadására?

Pártja mit tenne az emberközpontú egészségügy megvalósítása, különösen a hálapénz visszaszorítása érdekében?

Pártja milyen intézkedésekkel kívánja visszaszorítani a korrupciót?

Mi pártja álláspontja a kettős állampolgársággal kapcsolatban? Meg kívánják-e változtatni annak hatályos jogi szabályozását?

 

adomanybanner_600.jpg

süti beállítások módosítása