Valaki új fát csent a megcsonkított fenyő helyére
SZEMlélek 2018. január 07.

Valaki új fát csent a megcsonkított fenyő helyére

Országos hír lett belőle, hogy Győrújfalu katolikus templomának kertjéből tavaly karácsony előtt ellopták egy fa felét. Az új év kedves meglepetést hozott a helyieknek.

ujfa.jpg

Miután a SZEMléleken megírtuk, országszerte híre ment, hogy ismeretlenek megcsonkították egy szigetközi falu főút mellett, templomkertben álló fáját. Hogy üzenet akart-e lenni a tett, vagy épp az a fenyő tetszett meg a tolvajnak, nem tudni. Az viszont bejárta a sajtót, hogy a helyiek bánkódásuk ellenére nem rosszat kívántak a rossztevőknek, helyette jó cselekedetekkel igyekeztek reagálni az esetre.

csonk.jpg

Január 7-én délelőtt viszont már nem a pórul járt fa torzóját láthatták az arra járók: valaki egy fiatal fenyőt ültetett a helyére, kis dísszel a tetején. Noha egy faluban hamar terjednek a hírek, vasárnap délben még a plébános sem tudta, ki volt az újabb "elkövető". A gyanú persze fennáll, hogy valamely jólelkű falubeli járult hozzá ezáltal ahhoz, hogy emberségesebb évünk legyen a tavalyinál. De nem kizárt, hogy az eredeti tolvaj tért vissza, helyrehozni azt, amit elrontott.

ujfa2.jpg

A pontos választ nem ismerjük, ám számos szép üzenetet fedezhetünk fel ebben az egyszerű történetben.

süti beállítások módosítása