Rasszizmus ellen tiltakozott, kidobták a templomból
SZEMlélek 2017. november 14.

Rasszizmus ellen tiltakozott, kidobták a templomból

Egy nacionalista érzelmű lengyel atya szentmiséjéről dobtak ki egy tiltakozót, aki  Szent II. János Pál pápától vett idézettel tiltakozott volna a rasszizmus ellen.

z22632366v_gabriela-lazarek.jpg

November 11-én közel 60 ezer demonstráló gyűlt Varsóban Lengyelország 1918-as függetlenedésének évfordulója alkalmából rendezett felvonuláson. Habár a felvonulást nem szélsőjobboldali mozgalmak szervezték, mégis politikailag szélsőséges üzenetek jelentek meg a feliratokon, többek közt: "Tiszta Lengyelország, fehér Lengyelország!"

A Lengyel Függetlenségi Napon résztvevőket a nacionalista nézeteiről ismert Roman Kneblewski atya által bemutatott szentmisére várták, írja a Catholic Herald lengyel forrásra hivatkozva. A misén is résztvevő demonstrálók közül sokan politikai jelvényeket viseltek.

gab_1.PNG

Ezen a szentmisén ott volt Gabriela Lazarek is, aki elmondása szerint nem tervezte, hogy kinyitja a nála lévő plakátot a templomban. Ám a homília alatt Kneblewski atya II. János Pál tanítására hivatkozott, ami megdöbbentette és felháborította a nőt, aki erre felállt és kinyitotta a bannert, amelyen a szent pápától vett idézet állt:

A rasszizmus bűn, amely súlyos bűncselekményt Isten ellen.

Erre a résztvevők közül többen, rákiáltottak ("Ki innen, menj innen!") és kidobták Lazareket a templomból. 

süti beállítások módosítása