Nem haldoklik XVI. Benedek
SZEMlélek 2017. október 18.

Nem haldoklik XVI. Benedek

A közösségi médiában terjedő híresztelés szerint közvetlen segítője kéri, imádkozzunk a volt egyházfőért, aki már nem tud misét bemutatni és egyedül járni sem képes. Ám ez nem igaz.

benedekpapa.jpg

Több jelzés is érkezett hozzánk, melyek szerint Georg Gänswein érsek a világhoz fordult azzal a kéréssel, hogy imádkozzunk XVI. Benedek emeritus pápáért, akinek állapota "olyan, mint egy gyertya, amelynek fénye lassan elhalványul."

Kiderült, hogy a Church Militant nevű portál az álhír – egyik – terjesztője, a cáfolat pedig a kath.net honlapon keresztül hamar meg is érkezett.

Az érsek nyomatékosan közölte: az információ a pápa állapotáról "hamis és rossz", ő nem mondott olyat, amit valaki az ő nevével terjesztett. A pápa közvetlen munkatársa szívesen megtudná, kitől származik ez a pletyka.

Azzal a céllal adjuk közre az álhírt és a cáfolatot, hogy egyrészt elejét vegyük a pletyka további terjedésének, egyben rámutassunk, hogy vannak megbízhatatlan források, amelyek nem alkalmasak rá, hogy hiteles információkhoz jussunk általuk. Az adott szerkesztőség közösségi oldalán jelen sorok írásakor másfél napja, a cáfolat közreadásától függetlenül elérhető a valótlan információ.

ben.jpg

(Nyitókép forrása: catholicnewsagency.com)

süti beállítások módosítása