Élj úgy, hogy kérdezzenek róla!
SZEMlélek 2017. szeptember 16.

Élj úgy, hogy kérdezzenek róla!

Szeptember 14-én kezdetét vette a SZEMlélek és a Háló közös vitaestjeinek sorozata. Az alábbiakban képekben gazdag beszámolót közlünk a Gundel Takács Gábor részvételével zajló párbeszédről.

001.jpg

Megújulási képesség kontra merev szokások, reformáció és önreformáció, kiürülő templomok, mi várható egyházi megújulás terén a következő 500 évben, hogyan éljünk keresztény küldetésünkkel a média világában, hová tűntek, eltűntek-e a fiatalok, miért az életről, sorsokról és nem a pénzről szól a "táskás játék" – tengernyi részletkérdés került felszínre a Csillagvizsgáló nevű vitaest-sorozat első alkalmán, ahol minden résztvevő megismerkedhetett az új fórummal, az abban rejlő lehetőségekkel. Rövid sajtóbeszélgetés előzte meg a nyilvános vitát, ahol az eseménysorozat 8 fő vitapartnere közül hárman adtak tájékoztatást saját témájuk kritikus pontjairól.

0.jpg

03.jpg

02.jpg

01.jpg

A vitaesten számos korosztály képviselte magát, s úgy tűnt, tényleg elhozták a kérdéseiket is magukkal a jelenlévők, nem csupán hallgatóságot képeztek. A Gégény István, a SZEMlélek főszerkesztője által moderált eseményen Gábor kezdeti vallomásait követően elindult a maga vándorútján a mikrofon, majd sorra hangzottak el hol dilemmák, hol hiányok, vágyak, s minden gondolat továbblendítette az ennek köszönhetően folyamatosan gazdagodó párbeszédet.

04.jpg

1.jpg

13.jpg

12.jpg

4.jpg

9.jpg

A "Mik a válaszaink a megújulás kérdéseire?" címet viselő vitaest nem adott abszolút választ minden felmerülő kérdésre, de egyetértés született a résztvevők körében, hogy nem másokat kell győzködnünk életünk során a "magunk igazáról", hanem a saját értékeinket az alábbi mottó jegyében érdemes képviselni: "élj úgy, hogy kérdezzenek róla".

3.jpg

6.jpg

14.jpg

15.jpg

Öröm volt hallgatni a fiaival rendszeresen sörözős hétvégékre elvonuló apa vallomását, a saját gyülekezete által önmegújítási programot hirdetett kedves idős hölgy útkereső gondolatait, s valaki az est végéhez közeledve megjegyezte: jól esett neki, hogy itt nem előadók beszéltek, majd lehetett volna a végén kicsit kérdezni, hanem kicsit beszéltek a fő vitapartnerek, majd sokat lehetett kérdezni, hozzászólni.

16.jpg

11.jpg

17.jpg

5.jpg

Az eseményét zárását követően nehezen akaródzott hazaindulni a jelenlévőknek, sokan ismeretlenül is megszólították egymást, sok kedves dialógus formálódott spontán módon. Többen jelezték, hogy a következő alkalmakra is örömmel eljönnének. Erre bárkinek lehetősége van: IDE KATTINTVA már lehet is jelentkezni a 2. vitaestre. Szeptember 28-án 18 órai kezdettel Bolyki László, a Bolyki Borthers énekegyüttes tagja, lelkigondozó, spirituális író lesz a faggatandó vendég.

vitaest_banner_1200x630_px_bolyki_laszlo.jpg

süti beállítások módosítása