"Keresztények és muszlimok nem élhetnek egymás nélkül."
SZEMlélek 2017. július 07.

"Keresztények és muszlimok nem élhetnek egymás nélkül."

A libanoni idősek otthonának lakói, keresztények és muszlimok minden héten együtt imádkoznak. Van, aki a Bibliát olvassa, van, aki a Koránt, de egymás imáit is megtanulták már és sokszor közösen mondják őket.

A máltai rend idősek otthonának hétről hétre szerveznek találkozókat, ahol keresztények és muszlimok közösen imádkoznak, énekelnek és táncolnak.

kepkivagasfd.PNG

- Minden imát az Úr kezébe helyezünk és biztos vagyok benne, hogy Ő nagyon boldog, hogy így, együtt lát minket - mondta Josephine nővér, aki három éve dolgozik az otthonban. 

Az idősek otthonában élők számára sok nap telik el minden különösebb történés nélkül, senki nem látogatja őket, másoknak nincs is, akiket fogadhatna, mert hozzátartozóik valahol máshol építik a jövőjüket. Sokak számára a máltai rend központjában tartott heti találkozó jelenti a hét fénypontját.

- Célunk, hogy mosollyal az arcukon érkezzenek és mosolyogva is távozzanak a találkozóról. Amikor látod, hogyan érkeznek és hogyan távoznak, akkor biztos lehetsz benne, hogy az Úr örül annak, amit itt teszünk és Ő ad erőt ahhoz, hogy még többet tegyünk - tette hozzá a nővér.

Keresztények és muszlimok közös imával kezdik a napot, sőt, sokan a másik imáit is elmondják. 

- A városunkat keresztények és muszlimok alkotják, együtt élünk ott és megosztunk mindent: örömet, bánatot, mindent. Istennek legyen hála ezért! - osztotta meg örömét egy idős férfi.

- Keresztények és muszlimok nem élhetnek egymás nélkül. Mi sem élhetünk nélkülük és ők sem élhetnek nélkülünk - mondja egy keresztény hölgy.

kepkivaga.PNG

- A közös imaalkalmak az időseknek egyfajta gyógyír a magány ellen, legyenek akár muszlimok, akár keresztények - mondja a nővér.

- 5 éve járok ide és nagyon boldog vagyok itt, mert itt igazán szeretnek és tisztelnek minket - tette hozzá az egyik résztvevő.

süti beállítások módosítása