Szeresd jobbá a világod! Kezd önmagaddal!
SZEMlélek 2017. április 05.

Szeresd jobbá a világod! Kezd önmagaddal!

Egyik legfontosabb feladatomnak tartom azt, hogy minél több embert rávegyek arra, hogy szeresse bátran önmagát. Hedonista világot élünk, minden vágyunknak száz utat találhatunk, mégis, önmagunkat igazán szeretni azért nem is olyan egyszerű.

masszazs2.jpg

Megszeretésünk elkezdéséhez szívből ajánlom a világgal leghamarabb érintkező felületünket, ami nem más, mint a teljes testünket befedő szerves kezeslábas. Ja, igen, és fejes is.

A kültakaró az embernek az a része, amit a jó Isten védőburkolatként helyezett a belső, létfontosságú szerveinek védelmére. Az embert jó esetben tetőtől – talpig beborítja. Rendkívül praktikus, ahogy emberi testünk minden parányi és óriási eleme is az. Úgy van összerakva, hogy a lehető legtöbb erőhatást jól kibírja és rendkívüli körülmények közt se essen szét. Mindezt azért, mert az nem állna túl jól neki.

És nem is esne jól. A bőrünk (egymás közt így hívjuk) a legsúlyosabb szervünk. Normál esetben tökéletesen összetett. Minden pontján simogatható, enyhén, érzéssel dörzsölhető, suvickolható, zuhanyoztatható, füröszthető. Tisztán tartása mindig kellemes élményt nyújt –  természetesen akkor, ha sikerül megóvnunk sértetlen állagát. Nagyon szereti a testhőmérsékletet, amit megkap belülről és azt is, ha esetleg valaki ezt kívülről adja meg neki.

Az emberi készülékek ráadásul módfelett boldogok, ha összecsatlakozhatnak különböző formában és alkalmakkor. A lehetőség természetesen mindig adott. Akkor vagyunk jól a bőrünkben, ha vigyázunk rá. A simogatás, érintés, ellentétes csatlakozásoknál pedig a csók és egyéb kültakargatások nagyon jól tudnak esni és kelni minden arra nyitott élőlénynek. Legyen az bármily szőrös, szagos, csupasz, vagy illatos. Érintkezni jó, és az egyik legjobb módja a teljes testes ölelés, szeretgetés, vagy haladóknak a szeretkezés.

Fontos, hogy bőrünk mindig készen legyen a simogatásra, mert anélkül bizony komoly betegségei lehetnek. Kiszárad, vagy befülled, esetleg bűzzel lázadhat ellenünk.

Érdemes hát lehetőség szerint mindig kellemes hatásoknak kitenni. Ezt könnyen elérhetjük, ha van módunk gyakran fürödni, zuhanyozni, jó illatú tisztálkodó szerekkel. Ha van egy puha törülközőnk, az tovább emeli a komfortérzetet. Nem árthat egy kis testápoló, hiszen az bársonyosíthatja tapinthatóságunkat. Kültakarónk, hasonlóan a jó meleg téli paplanhoz, bizony gyakorta tisztogatásra szorul.

Érdemes hát kellő élvezettel viseltetni irántunk, hogy jő bőrben legyünk.

Természetesen mindezt értünk tesszük, mert nem mindegy, ahogy magunkhoz, vagy máshoz érünk. Érni, érinteni, tapintani életünk apró, kellemes és hosszan nyújtásra érdemes csodái. Minél jobban vigyázunk csomagolásunkra, annál nagyobb örömmel engedjük bontogatni, ha eljön az ideje.

Hámunk és szerves részei nagy örömmel fogadják, ha rendszeres időközönként idegenkezűségben részesítjük, azaz masszíroztatjuk magunkat. A masszázs csodálatos dolog, miközben az egyik legjobb mód arra, hogy az egész keringésünket felpezsdítsük, vagy pont ellenkezőleg: elcsendesítsük. A masszázs egyidős az emberiséggel, hiszen a hátunk kezeléséhez például mindig szükségünk van valaki másra. Ez is bizonyítja a létjogosultságát minden arra érdemes háton.

szt_intro.jpgFontos tehát önmagunk szeretéséhez a masszíroztatás. Ha nincs módunk ezt megkapni, adjuk meg másnak mi magunk! Biztos van a közelünkben valaki, aki dobna nekünk egy hátast, hogy jobb bőrben lehessen!

Szőke Tibor

süti beállítások módosítása