Ebben az iskolában már nincsenek magányosan szendvicset majszoló gyerekek
SZEMlélek 2017. március 29.

Ebben az iskolában már nincsenek magányosan szendvicset majszoló gyerekek

Emlékszel az első napra az iskolában? (Vagy a focicsapatban, a munkahelyen, a közösségedben - tetszés szerint behelyettesíthető.) Tele izgalommal, aggodalommal, különösen, ha Te voltál az "új gyerek". 

imigrante.jpg

Ez az amerikai középiskolás, a Haitiből érkezett Denis Estimon pontosan emlékszik rá, milyen volt az első napja, milyen volt egyedül ebédelni, amikor senki nem ül melléd. A most végzős srác nem csak, hogy senkit nem ismert az iskola első napján, de még a nyelvet sem beszélte, elszigetelten és magányosan érezte magát. 

ht-lunch-table2-mem-170316_4x3_992.jpg

Ha mi nem próbálunk megváltoztatni, akkor ki fog, teszi fel a kérdést. Három barátjával együtt létrehozta a We Dine Together (Együtt Ebédelünk) klubbot, melynek tagjai ebédidőben az iskolaudvaron egyedül üldögélőket szólítják meg. Ilyen egyszerű!

0310-eve-hartman-otrdinetogether-1267500-640x360.jpg

- Latin-amerikaiak, feketék, fehérek, néhány ír és haiti származású diákok, a térkép minden részéről érkezők összejönnek. Egy közös céluk van, hogy barátságokat kössenek és megértsék egymást. A klub tagjai hidakat építenek a diákok közti szakadékok felett. Nem csak arról szól, hogy együtt étkeznek, hanem bizalmon alapuló kapcsolatokat építenek - mondta az iskola egyik tanára.

A klub létrehozása óta több száz barátság szövődött és már senkinek nem kell egyedül ebédelnie, köszönhetően Denisnek és a klubnak.

(aleteia.org)

süti beállítások módosítása