Átadták az "Első rendes srác" díjat
SZEMlélek 2017. március 10.

Átadták az "Első rendes srác" díjat

Egy várandós édesanya hónapokig hurcolt táskájában egy díjat és várta a megfelelő pillanatot...

A New Yorkban élő második gyermekével várandós Linnek mindkét terhessége alatt számtalan figyelmes hölgy ajánlotta fel az ülőhelyét a zsúfolt metrókon, de ezt sajnos egy férfiről sem mondhatta el. Talán kihalt az udvariasság vagy csak a felszín alatt nyugszik?

subway-award.jpg

Lin hitt benne, hogy csak valahol (túl) mélyen pihen, ezért hónapokig hordozta táskájában a kis aranyozott szobrot, amellyel azt a New York- metrón utazó férfit szerette volna meglepni, aki felajánlja a helyét számára. Várandósságának 8. hónapjáig kellett várnia, de megérte!

Mi okozhatta Lin keserű tapasztalatát? Talán csak a férfiak kevésbé vannak a terhességgel járó kényelmetlenségek tudatában, vagy nem tekintenek fel telefonjaikból, hogy észrevegyék, ha egy várandós asszony áll mellettük. Bármi is legyen az ok, ez a szomorú tapasztalat vitte Lint arra, hogy kitüntesse azt, akiben még nem halt ki a figyelem és az udvariasság.

kepkivagas_7.PNG

Már úgy tűnt, végleg a táskája mélyén marad a szobrocska, rajta a plakett a felirattal: "Az első rendes srác, aki felajánlotta a helyét egy állapotos hölgynek két terhesség alatt." Ricky Barksdale volt az a "rendes srác", aki február végén, Lin terhességének utolsó hónapjában átadta a helyet, és akit ott helyben rögtön ki is tüntettek ezért.

(forher.aleteia.org)

süti beállítások módosítása