Apa-fia történet a kilométerek ellen
SZEMlélek 2017. február 02.

Apa-fia történet a kilométerek ellen

A legtöbb édesapa szívesen osztja meg hobbiját fiaival. Sokan vannak, akik együtt járnak futni. Biztos van olyan apa-fiú páros is, aki együtt futotta le a maratont. De olyan maratoni futópáros, mint José Manuel és Pabló, biztos csak egy van!

Ugyanis a Trivino család negyedik gyermeke, a 18 éves Pabló súlyos agyi bénulásban szenved.

josemanuelroastrivinopabloroas_facebookjosemanuelroas_31012017.jpg

- Nem emlékszem pontosan, hogy mikor kezdtünk együtt futni - emlékszik vissza az édesapa. - Talán, az egyik nyáron éppen futáshoz készülődtem, de sem a feleségem, sem a gyerekeink nem tudtak otthon maradni, hogy vigyázzanak Pablóra. Ezért elvittem magammal futni - így kezdődött a történet, és bár José Manuel elején bizonytalan volt, hogy Pablónak tetszik-e az élmény vagy sem, de fia hamarosan biztos jelét adta, hogy élvezi a közös kocogást.

13082684_10154122602707641_228241063480965874_n.png

- Nevetett, sikoltozott, a karját emelgette, teljesen odavolt! - idézi fel az édesapa - Énekeltem neki, ettől egyre jobban nevetett. Ez egy nagyon különleges élmény volt mindkettőnk számára.

A 18 éves fiú agyi bénulása miatt teljesen szüleire van utalva, nem tud sem járni, sem beszélni. De José Manuelnek és feleségének, Maite-nak igazi ajándékot jelent Pabló.

- Mindennap megköszönöm Istennek, hogy Pablót nekünk adta, hogy ilyen élettörténetet tapasztalhatunk meg vele. Amikor megszületett, mintha falakat emeltek volna körénk a sok korlátozással, egy szörnyű életet vetítettek elénk. De Isten nem csak bonyodalmat adott az éltünkbe, hanem segítséget is ahhoz, hogy tovább tudjunk haladni és reménnyel folytassunk az utat, na és persze humorral! - mondja az édesapa.

www_thewangconnection_com_images_atletismo_carreras_jose-manuel-roas-trivino-y-pablo_1.jpg

Minden nehézség ellenére az édesapa hite csak erősebbé vált Istenben, köszönhetően Pablónak.

- Mi együtt megéljük a lehetetlent. Egy normális család vagyunk, akik mindennap küzdenek, megvannak a magunk nehézségei. De amikor Pablóról van szó, akkor megszűnnek a különbségeink. Ez az, ami egységgé tesz bennünk, a fiam ezért is egy áldás számunkra, mert ő tart össze minket.

Mindkettőjüknek hatalmas élmény, mert futás közben mindenki Pablóval szeretne pacsizni, mindenki tapsol neki, ami bátorítja őket a folytatásra, a fiú pedig boldog, felemeli a kezeit és nevet. A különleges apa-fia páros már hat maratont tudhat maga mögött, de még sok áll előttük. 

(catholicnewsagency.com)

süti beállítások módosítása