Tragédia után...
SZEMlélek 2017. január 26.

Tragédia után...

Hazánkhoz hasonlóan Brazília is gyászba borult a  közelmúltban: egy lezuhant repülővel veszett oda megannyi ember, köztük szinte egy teljes focicsapat. Értük fociztak társaik.

chap.jpg

Jótékonysági mérkőzésen győzött január 25-én Kolumbia gárdája ellen a brazil válogatott - az egyetlen gól a második félidő elején született. Amint korábban megírtuk, az ígéretes jövő előtt álló Chapecoense csapatának tucatnyi tagja életét vesztette, amikor Kolumbiába tartottak. A Copa Sudamericana döntőjét vívták volna, a kupát végül az elmaradt mérkőzés ellenére nekik ajánlotta a rivális kolumbiai csapat.

A két válogatott Rio de Janeiroban a katasztrófa áldozatainak anyagi megsegítéséért öltött nemzeti mezt, a helyszínen jelen volt a tragédiát túlélő három játékos is, akiket a mérkőzés előtt köszöntöttek a stadionban. A házigazdák rendhagyó, egyben szívmelengető gesztusként virággal köszöntötték a vendégeket a kezdő sípszó előtt.

A brazil gól mellett a kolumbiaiak kapufáig jutottak, de ezúttal valóban nem a győzelem volt a fontos. A gólörömön túl bizonnyal az élet öröme, az összetartás, együttérzés került főszerepbe, jelezve, hogy tragédia után is van folytatás.

süti beállítások módosítása